cas Negreira

La Fiscalia demana que Luis Enrique i Ernesto Valverde declarin com a testimonis en el cas Negreira

La denúncia inclou els dos extècnics en la relació de testimonis

Redacció Esport3Actualitzat

Segons el diari El País, Luis Enrique i Ernesto Valverde hauran de declarar com a testimonis en el cas Negreira.

La denúncia sol·licita la compareixença dels exentrenadors del Barça per explicar si saben alguna cosa dels informes sobre àrbitres. La denúncia inclou els dos tècnics en la relació de testimonis perquè validin si, durant la seva etapa al capdavant del primer equip, van conèixer l'existència dels suposats informes.

Degoteig de noms

Els darrers dies, la Fiscalia havia sol·licitat la compareixença de Joan Laporta perquè l'actual president del FC Barcelona declarés com a testimoni del cas Negreira, que investiga el pagament de diners quan aquest va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres. Així mateix, la Fiscalia també demana que compareguin davant del jutge els exmandataris Joan Gaspart i Sandro Rosell, segons va avançar El País.

La Fiscalia té previst incloure el Futbol Club Barcelona com a persona jurídica entre els denunciats per un cas de corrupció continuada en l'esport. A banda de l'exàrbitre, la denúncia també es dirigeix cap a l'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu, l'antic CEO del club Òscar Grau, i l'exdirectiu tant del club blaugrana com del CSD Albert Soler.

Rosell, inclòs en la querella

La Fiscalia sospita que Rosell i Bartomeu van fer un acord verbal amb Negreira perquè com a vicepresident del comitè d'àrbitres afavorís el Barça en decisions arbitrals a canvi de diners. Negreira, a través de les seves empreses, hauria fet factures al Barça que no responien a cap informe d'assessorament tècnic real.

Els pagaments del Barça a l'empresa d'Enríquez Negreira es van iniciar l'any 2001, quan Joan Gaspart n'era el president, i es van mantenir sota els mandats de Laporta, Rosell i Bartomeu fins al 2018.

El fet que el delicte es contempli en modalitat continuada fa que les possibles penes que se'n derivin siguin més greus si el club o la resta d'acusats són considerats culpables.  

 

 

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut