La FIFA expulsa Rússia del Qatar 2022 per la guerra d'Ucraïna
Un eslògan solidari amb Ucraïna es va poder veure abans de la final de la Copa Carabao anglesa entre el Chelsea FC i el Liverpool FC, a Wembley (EFE)
Futbol

La FIFA fa fora Rússia de Qatar 2022 per la guerra d'Ucraïna

L'organisme ha confirmat que expulsa Rússia de la Copa del Món de futbol per la invasió d'Ucraïna

Redacció Esport3Actualitzat

La FIFA ha anunciat l'exclusió de Rússia del Mundial de Qatar 2022 després de la recomanació feta aquest dilluns pel COI a les federacions i als organitzadors de competicions perquè "no hi convidin ni permetin la participació d'esportistes o dirigents russos o bielorussos."

La mesura plantejada pel COI pretén "protegir la integritat de les competicions esportives mundials i la seguretat de tots els participants" i, segons EFE, serà adoptada per la FIFA per al Mundial d'aquest any a Qatar.

Així, l'organisme regidor del futbol mundial endureix les primeres sancions que va imposar al país per l'atac a Ucraïna.

D'aquesta manera, ni tan sols disputarà la repesca contra Polònia, que ja s'havia plantat i anunciat que no jugaria contra els russos com a protesta. Aquesta mateixa línia l'han seguit també Suècia i la República Txeca, que van demanar el boicot a la selecció russa.

La UEFA expulsa l'Spartak de Moscou de l'Europa League

D'altra banda, la UEFA ha expulsat l'Spartak de Moscou de l'Europa League. L'organisme europeu ja ha comunicat al RB Leipzig, rival de l'Spartak als vuitens de final de la competició, el seu pas a quarts sense haver de jugar

En un altre comunicat, la UEFA també ha donat a conèixer que ha posat fi a la seva associació amb Gazprom en totes les competicions. La decisió és efectiva immediatament i afecta la Champions League, les competicions de seleccions nacionals de la UEFA i la UEFA Euro 2024:

 

L'Eurolliga expulsa els equips russos de la competició

L'Eurolliga, després de decidir en un principi que d'ara endavant no es jugaria cap partit de la competició en territori rus, ha decidit fer fora el CSKA, el Zenit i l'Unics Kazan. Així ho ha comunicat després de la reunió del consell executiu com a conseqüència de la guerra d'Ucraïna.

 

ARXIVAT A:
Ucraïna
Anar al contingut