Així serà el nou Supermundial de Clubs 2025
Així serà el nou Supermundial de Clubs
Futbol

La FIFA confirma el Supermundial de Clubs per a l'estiu del 2025

Aquest nou torneig de la FIFA comptarà amb la participació de 32 clubs i es disputarà als Estats Units entre els mesos de juny i juliol

La FIFA ha anunciat avui més detalls sobre la nova competició que donarà el tret de sortida a la seva primera edició a l'estiu del 2025.

La Copa Mundial de Clubs de la FIFA, coneguda ja pel sobrenom de Supermundial de Clubs, substituirà l'antiga Copa Confederacions i començarà a rodar a partir del 15 de juny amb la participació de 32 clubs. El campionat durarà gairebé un mes, fins al 13 de juliol, i la seu serà als Estats Units.

Pel que fa al format, el Supermundial de Clubs el compondran fins a 32 equips de tots els continents, on els clubs europeus disposaran d'una major part de les places. En tots els casos, la participació es basarà en mètriques i criteris objectius de la UEFA. D'altra banda, la configuració del torneig es dividirà de la següent manera: vuit grups de quatre equips, on els dos primers de cada grup es classificaran per als vuitens en un format d'eliminació directa. Un cop arribats a la fase d'eliminació, els partits arribats en empat al final dels 90 minuts es decidiran a la tanda de penals.

Els equips disputaran un mínim de 3 duels (fase de grups), per un màxim de 7 si s'arriba a la final.

El Madrid, ja hi està classificat

El criteri de classificació per a 2025, en el cas d'Europa, tindrà en compte dues vies: els resultats de cada club (comptarà cada triomf o empat o avanç a la fase següent) a les últimes quatre Champions, inclosa aquesta que està en curs. Per aquest criteri, ja estan classificats per a aquest torneig del 2025 el Chelsea (campió de la Champions 20-21), el Reial Madrid (campió a la 21-22) i el City (22-23).

D'altra banda, segons la FIFA, aquest torneig es jugarà cada quatre anys en els anys previs de Mundial. És a dir, si la primera edició serà el 2025, la següent serà el 2029.

Anar al contingut