Russia, castigada per la FIFA per la guerra a Ucraïna (Reuters)
FUTBOL

La FIFA actua contra Rússia: sense competicions, bandera, himne ni nom

La FIFA aprova mesures contra Rússia per la guerra a Ucraïna i no garanteix que pugui participar en el proper Mundial

AgènciesActualitzat

La FIFA ha anunciat una sèrie de mesures severes contra Rússia, que no podrà acollir cap competició internacional, queda vetada la seva bandera i el seu himne i la seva selecció només podrà jugar amb el nom 'Unió de Futbol de Rússia (RFU)' per la invasió d'Ucraïna. Així ho ha acordat aquest diumenge el Buró del Consell de la FIFA, que ha adoptat "les primeres mesures respecte a la guerra a Ucraïna".

"En primer lloc, la FIFA desitja reiterar la seva condemna a l'ús de la força per part de Rússia en la seva invasió d'Ucraïna. La violència mai és una solució i la FIFA expressa la seva solidaritat més profunda amb totes les persones afectades pel que està succeint a Ucraïna."

La primera mesura és que "no es disputarà cap competició internacional al territori de Rússia, i els partits com a local es jugaran en territori neutral i sense espectadors". Així mateix, "Rússia participarà en totes les competicions sota el nom d''Unió de Futbol de Rússia (RFU)' i no 'Rússia'".

I, en tercer lloc, "no s'utilitzarà la bandera o l'himne de Rússia als partits en què participin equips de la Unió de Futbol" d'aquest país. La FIFA afegeix que "continuarà el diàleg en curs amb el COI, la UEFA i altres organitzacions esportives per determinar qualsevol mesura o sanció addicional, inclosa una possible exclusió de les competicions, que s'haurà d'aplicar en un futur proper si la situació no millora ràpidament.

"És important destacar que la FIFA creu fermament que el moviment esportiu ha d'estar unit en les decisions sobre aquest tema i que l'esport ha de continuar sent un vector de pau i esperança."

Pel que fa als propers partits de classificació per al Mundial del 2022, la FIFA afirma que "ha pres bona nota de les posicions expressades a través dels mitjans socials per les federacions de Polònia, República Txeca i Suècia, i ja ha entaulat un diàleg amb totes aquestes associacions. La FIFA seguirà en contacte estret per intentar trobar junts solucions adequades i acceptables." 

La FIFA, a més, "fa una nova crida perquè es restableixi urgentment la pau i perquè s'iniciï immediatament un diàleg constructiu. La FIFA es manté en contacte estret amb l'Associació de Futbol d'Ucraïna i amb els membres de la comunitat futbolística ucraïnesa que han sol·licitat suport per abandonar el país mentre persisteixi el conflicte actual."

 

Anar al contingut