barça

La felicitat de Flick no és completa: el punt que demana millorar als seus jugadors

L'alemany s'apunta la primera victòria contra el Madrid i es mostra agraït amb el desplegament dels seus futbolistes... amb un matís a corregir

Redacció Esport3Actualitzat

Un clàssic és sempre un clàssic encara que es jugui el primer cap de setmana d'agost. I encara més si és el primer de la teva vida, com era el cas de Hansi Flick. El nou entrenador del Barça es va apuntar a Nova Jersey la primera victòria contra l'etern rival i, de passada, la segona de la gira nord-americana. Al final del partit, en declaracions a Esport3, l'alemany prioritzava la positiva evolució en el joc per sobre del resultat i es mostrava "feliç i agraït" amb els seus futbolistes:

"Com els vaig dir als jugadors abans del partit, ja sé que és un clàssic i que és especial, però per nosaltres ara l'important és entrenar dur, donar una idea de com volem jugar. Volem veure com es desenvolupa aquesta idea i avui hem pogut veure-ho. Estic feliç i agraït perquè els jugadors ho estan fent."

Malgrat tot, Flick va mostrar el seu costat més exigent quan va ressaltar una situació detectada contra el Madrid que cal revertir. Afecta la pressió alta, un dels requisits innegociables del seu estil:

"En alguns moments del partit hem estat massa enfonsats, sense pressionar la pilota. Hem de millorar-ho."

"Sense excuses": el mantra de les primeres setmanes de Flick

També va ser clar i directe quan li van preguntar si la plantilla amb què s'ha trobat, completada per una quinzena de joves del filial i el juvenil, està adquirint al nivell de forma física que voldria en aquest tram de l'estiu:

"Estic realment content, les setmanes que venen s'incorporaran els altres jugadors que falten de l'Eurocopa i els incorporarem. És un any especial, una pretemporada especial. Però torno a dir el mateix: cap excusa. Són professionals. És un honor treballar amb ells."

Ni mitja excusa tampoc respecte de les ja habituals interrupcions dels amistosos de la gira per causes meteorològiques: "Només hem d'estar enfocats al partit."

Flick no personalitza amb ningú... amb una excepció

Sobre l'aposta ferma que està fent per la dupla Bernal-Casadó al centre del camp --els Marcs han confessat que s'entenen amb només una mirada—Flick va preferir no personalitzar els elogis amb cap dels joves de la plantilla:

"No parlo d'un jugador o dos. Estem a la pretemporada i estem entrenant molt. És bo veure que poden jugar així però, al capdavall, sempre es poden fer les coses millor."

Amb un d'ells, però, va fer una excepció. El de Baden-Württemberg considera que al sorprenent Pau Víctor, pitxitxi de la pretemporada amb tres gols en dos partits, l'afavoreix l'estil que vol implantar el cos tècnic que ell encapçala:

"Marca gols, això és el més important per a un davanter. Ja ho feia al Barça B la temporada passada. La manera com volem que jugui aquest equip l'afavoreix, pressionem i així pot rebre la pilota en posició avançada."

Mira el resum del Madrid-Barça de la pretemporada 24-25 (1-2)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut