El president de l'Associació Palestina de Futbol, Jibril Rajub, en una imatge d'arxiu
Barça

La Federació Palestina demana al Barça que no jugui un amistós contra el Beitar de Jerusalem

El president del futbol palestí, el general Jibril Rajub, ha enviat una carta al president blaugrana, Joan Laporta, coincidint amb la presència del propietari del Beitar a Barcelona per negociar la disputa d'aquest amistós en terres israelianes

L'Associació Palestina de Futbol (PFA) ha demanat al FC Barcelona que no jugui un partit amistós contra el Beitar a Jerusalem previst per a l'agost. El president del futbol palestí, el general Jibril Rajub, ha enviat una carta al president blaugrana, Jan Laporta, coincidint amb la presència del propietari del Beitar a Barcelona per negociar la disputa d'aquest amistós en terres israelianes.

Fa uns dies, la PFA havia lamentat públicament aquesta decisió i ara ha estat el mateix president de la Federació qui ha demanat la cancel·lació d'aquest partit en una carta.

Benvolgut Sr. Laporta,

Espero que rebi aquesta carta amb la millor salut. Tenia l'esperança de poder escriure'ls notícies més alegres, però el FC Barcelona, un club àmpliament admirat per milions de palestins, lamentablement ha decidit decebre'n milions.

Triar jugar un partit contra el Beitar FC, a Jerusalem, pesa molt en el meu cor i en el cor de milions de persones que respecten el FC Barcelona per ser més que un club.

L'Associació Palestina de Futbol (PFA) respecta el seu dret, consagrat als estatuts de la FIFA, de jugar els amistosos contra qui vulgui, però aquests estatuts també impliquen respectar els drets d'altres associacions. Jugant a Jerusalem, una ciutat dividida segons el dret internacional, amb seu en aquest costat del territori palestí ocupat i, per tant, sota la jurisdicció de la PFA-FC, aquests drets no es respecten. El Barça, recordat a tot el món com a pacificador, club que alguna vegada l'Unicef ha patrocinat, un club proper als desfavorits, serà ara recordat com el club que va ofendre milions d'àrabs, musulmans i partidaris de la pau per jugar un partit polític en una ciutat que encara està en crisi i encara viu en una situació volàtil mentre escric aquestes línies. Recordo l'any 2013 i el Tour de la Pau del FC Barcelona, ​​quan el seu club va ser rebut amb crits de joia tant de palestins com d'israelians, perquè va arribar a dos països amb un missatge de pau amb què els dos costats podien identificar-se. Quin missatge donaria a l'elecció d'aquest lloc a aquests milions de persones?

Un cop més, la PFA respecta els seus drets, però li recomana que respecti els nostres drets i reconsideri la seva elecció de lloc perquè aquests milions d'aficionats recordin el Barça com vol ser recordat.

Anar al contingut