Dennis González ha triomfat als Europeus de Belgrad (Reuters)
natació artística

La Federació Catalana de Natació condemna els atacs homòfobs a Dennis González

L'esportista de Rubí, triple campió als Europeus de Belgrad, va denunciar els comentaris homòfobs rebuts a les xarxes després de la seva gesta

Redacció Esport3Actualitzat

Un cop acabats els Europeus de Belgrad, en què Dennis González s'ha endut tres ors, la Federació Catalana de Natació s'ha pronunciat sobre els atacs homòfobs que el mateix nedador va denunciar aquesta setmana.

A través d'un comunicat, la Federació i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) condemnen uns actes "discriminatoris, perpetrats mitjançant les xarxes socials", que considera "totalment inacceptables i contraris als valors d'inclusió, respecte i diversitat" d'aquest esport.

"Dennis González ha demostrat un talent excepcional i una dedicació encomiable al llarg de la seva carrera esportiva. És inadmissible que el seu rendiment esportiu es pugui veure afectat per actituds de prejudici i discriminació."

En aquest sentit, la Federació Catalana de Natació insta tota la comunitat esportiva i la societat en general a "unir-se en contra d'aquests comportaments nocius, promocionant un ambient segur, inclusiu i respectuós per a tots els esportistes."


Dennis González diu prou

Després de la segona medalla d'or de Dennis González als Europeus de Belgrad, l'esportista de Rubí va decidir denunciar a través d'un vídeo a TikTok els comentaris homòfobs que estava rebent.

González, de 20 anys, va aixecar la veu pels missatges apareguts en una publicació a les xarxes que destacava la seva gesta: l'or en solo i en duo mixt fent parella amb Emma García. Insults, ofenses i escarnis com "truja", "sirena" o "quina ploma!" que li han fet preguntar-se si "som al segle XXI o al X abans de Crist?".

@dennisgonzalez.04 ABSURDO!! Osea FLIPO #viral #darvoz #cansado ♬ sonido original - SUCOBICH

El vallesà, que el 2023 es va convertir en el primer campió del món en solo lliure, reflexionava sobre com una part de la societat paeix l'èxit aliè:

"Gent que no ha guanyat res en la seva vida, que no sap què és la disciplina, què és el treball. No saben què és ser campió d'Europa ni saben què comporta."

Però per González el més important és que aquestes expressions reaccionàries d'odi no danyin les il·lusions dels joves que vulguin practicar la seva disciplina:

"A mi m'és igual, però a un nen que comenci a fer natació artística i rebi comentaris així l'afectarà i no ho vull, això. Són gent que només volen cridar l'atenció. Molta d'aquesta gent no deu tenir fills i no sap què suposaria això per als seus fills. El dia que això repercuteixi en nens que vulguin fer natació sincronitzada, no em quedaré callat."

Un 3% de les llicències estatals

Els homes són una gran minoria en el món de la natació artística. Segons dades de la federació espanyola, en la temporada 2022-23, d'un total de 1.564 llicències estatals, 1.514 eren de dones i només 50 d'homes. Una desproporció que fa una dècada encara era més accentuada --en la temporada 2012-13 hi havia 693 dones i 13 homes--, però que es va equilibrant molt a poc a poc.

Unes estadístiques que posen en valor trajectòries com la de González. En aquest vídeo es resumeix el recent èxit del nedador a l'Europeu de Belgrad. Dennis González, el nou rei de la natació artística:

Anar al contingut