Joan Soteras en una imatge d'arxiu
Joan Soteras en una imatge d'arxiu (FCF)
Futbol Català

La junta directiva de la Federació Catalana de Futbol dimiteix, atenent el dictat del Tribunal Català de l'Esport

El Tribunal Català de l'Esport va decidir el 12 de gener passat repetir les eleccions; la nova data serà el 13 de febrer

Redacció Esport3Actualitzat

La junta directiva de la Federació Catalana de Futbol ha dimitit, d'acord amb el procés de repetició de les eleccions --celebrades el mes de maig del 2022-- dictaminat pel Tribunal Català de l'Esport fa dues setmanes. 

En un comunicat al seu lloc web, la FCF explica que "la comissió gestora de la Federació Catalana de Futbol assumeix la gestió federativa a partir d'aquest diumenge a les 24.00 hores, després que la junta directiva hagi decidit complir voluntàriament amb la resolució del Tribunal Català de l'Esport (TCE)": 

"La comissió gestora es farà càrrec del govern de l'FCF fins que la junta electoral proclami una candidatura guanyadora després del nou acte de votacions, que tindrà lloc de forma simultània als catorze col·legis electorals el pròxim dilluns 13 de febrer."


Les noves eleccions, el 13 de febrer

El Tribunal Català de l'Esport va decidir el 12 de gener passat repetir les eleccions. La nova data serà el 13 de febrer.

Després de detectar 175 vots nuls, l'òrgan judicial va resoldre favorablement el recurs presentat per Àlex Talavera, segon classificat als comicis del 22 de maig, superat per només 26 vots pel president sortint, Joan Soteras. El grup encapçalat per Talavera, Els Clubs Primer, i un tercer candidat, Juanjo Isern, havien presentat recursos al TCE.

Davant d'aquesta situació, Joan Soteras va assegurar que recorreria a la justícia ordinària la repetició de les eleccions a l'FCF. L'actual president qualifica de "cacicada" la decisió del Tribunal Català de l'Esport, que va atendre la impugnació del candidat Àlex Talavera.

Anar al contingut