Gerard Piqué i Nico Melamed
El moment de la picabaralla entre Piqué i Melamed (EFE)
derbi

La factura del derbi: Melamed i Piqué no són els més malparats per les sancions

Un partit per als dos protagonistes del cara a cara més calent i dos per a Morlanes, expulsat per protestar des de la banqueta després de l'empat culer in extremis

El Comitè de Competició ha comunicat aquest matí les sancions corresponents a la jornada disputada el cap de setmana passat, que va tenir en l'Espanyol-Barça el partit més calent. El derbi, disputat a Cornellà-el Prat, va acabar amb tres expulsats: dos dels locals i un de les files visitants.

La jugada més tensa del partit, el cara a cara entre Nico Melamed i Gerard Piqué, ja en temps afegit i amb el resultat provisional de 2-1 favorable als espanyolistes, ha comportat un partit de sanció als protagonistes. Una jugada en dos actes que el col·legiat va sancionar primer amb una targeta groga per al jove periquitco per, com recollia l'acta, "agafar de manera ostensible" el central barceloní, i després amb una segona targeta quan els dos futbolistes es van tornar a enganxar al cap d'uns segons. Melamed es perdrà la visita del Sevilla a l'RCDE Stadium i Piqué no viatjarà a Mestalla.

Dos partits per a Morlanes

No obstant, qui ha sortit més malparat del derbi ha estat el jugador de l'Espanyol Manu Morlanes, que va ser expulsat per Hernández Hernández per les protestes reiterades de la banqueta estant després de l'empat de Luuk de Jong al minut 96. Dos partits de sanció per a ell. Segons l'acta, el migcampista, que només havia estat al camp vuit minuts per culpa d'una lesió quan acabava de rellevar Keidi Bare, "cridava a viva veu des de fora de l'àrea tècnica havent estat advertit prèviament pel quart àrbitre".

En qualsevol cas, és una sanció que pot acabar sent intranscendent per a Morlanes. L'aragonès arrossega una pubàlgia que el feia ser seriós dubte per enfrontrar-se amb el Sevilla i tampoc podia visitar el camp de l'equip que n'és propietari, el Vila-real, per una clàusula de la cessió. Uns condicionants que descarten la possibilitat que el club blanc-i-blau presenti cap recurs.