Toril es desespera a la banqueta del Madrid durant els quarts de la Copa de la Reina
Toril es desespera a la banqueta del Madrid durant els quarts de la Copa de la Reina (EFE)
futbol

La dura realitat del Reial Madrid de Toril: s'acaben les excuses

Després de caure als quarts de la Copa, l'entrenador andalús recalcula l'objectiu de la temporada

Redacció Esport3Actualitzat

Una història en blanc. Tres temporades després de comprar el Deportivo Tacón, l'ambiciós projecte de Florentino Pérez encara no sap què és aixecar un títol. I res fa pensar que el curs 2023-2024 tingui un final diferent després del fluix paper a la Champions, posades en eviència per esquadres amb pressupostos més baixos com Häcken o París FC, el 4-0 sofert a mans del Barça de la Supercopa i l'eliminació de dijous als quarts de la Copa en el derbi madrileny. Es podran dir moltes coses de l'empresari i president madridista, però és una figura vinculada a l'èxit esportiu i professional. Un dubte raonable recorre els debats: fins quan seguirà apostant econòmicament per un equip amb inèrcia perdedora?

Aquesta temporada, a més, a banda de seguir vivint a l'ombra del Barça plusquamperfet, el Madrid ha vist disminuït l'avantatge que tenia sobre els conjunts de la classe mitjana. Volien mirar amunt i hauran de girar el coll per mirar avall. Segones a la classificació regular a 9 punts d'unes blaugranes que els van endossar una maneta a Montjuïc, ningú amaga ja que les jugadores d'Alberto Toril estan més preocupades de la distància que les separa de les terceres i quartes que de somiar amb una Lliga gairebé impossible. De fet, el discutit tècnic andalús va reaccionar amb agilitat a la desfeta de Copa: "El nostre objectiu de l'any sempre ha estat entrar a la Champions". Hi accedeixen les tres primeres de la taula.

Futur incert amb renovacions pendents

Serà bo que a Toril no se li acabin les excuses perquè el futur amenaça de seguir minant la imatge de l'equip. Algunes de les futbolistes més importants, com les campiones del món Misa, Athenea o Teresa Abelleira, acaben contracte al juny. Amb el talent de la colombiana Caicedo en atac no n'hi ha prou. El projecte reclama un nou cop de taló.

Athenea del Castillo en un moment d'un partit (EFE)
Anar al contingut