Hakimi s'encara amb Tenas abans del penal que ha obert el marcador
jocs olímpics de parís

La descarada provocació de Hakimi al seu company al PSG Arnau Tenas: se li gira en contra

El marroquí desafia el vigatà abans del penal que ha obert la primera semifinal masculina de futbol, malgrat que la que s'ha classificat per a la final de divendres és l'Espanya de Fermín

N'hi ha que, d'això, en diuen l'"altre futbol". Però per la televisió ha semblat alguna cosa més que un simple joc psicològic que busqués desestabilitzar un rival. La descarada provocació d'Achraf Hakimi al seu company al PSG Arnau Tenas s'ha fet viral a l'instant per quan i com l'ha fet.

Quan? Abans del penal amb què el Marroc ha obert el marcador de la primera semifinal masculina. Com? Sense recórrer al típic gest adquirit pels futbolistes mediàtics de tapar-se la boca per esquivar polèmiques gratuïtes. Tot plegat amb l'anoienc Ilias Akhomach de sequaç. Les xarxes s'han omplert d'experts en lectura de llavis que desxifraven la paraula més gruixuda de l'ex del Madrid: "Pringado."

Respecte a l'àrbitre, el suec Glenn Nyberg, que feia poc que havia assumit la direcció del xoc per la inesperada lesió del primer col·legiat, s'ho mirava a un pam sense intervenir.

Els dos jugadors han fet gala aquesta temporada de tenir una bona relació i l'objectiu de l'or olímpic pot treure el seu costat més competitiu. Malgrat això, el desafiament de Hakimi, sobre qui encara pesa una acusació per violació a França, no semblava ser improvisat. De fet, quan el davanter Rahimi ha transformat el penal ho ha celebrat ballant davant dels nassos del porter format a la Masia, que ha estat venjat, en part, per l'empat de l'exuberant Fermín i el 2 a 1 del sevillista Juanlu

Aquest dilluns els valors olímpics han quedat fora del Velòdrom de Marsella.

Fermín classifica la selecció espanyola per a la final olímpica (2-1)

La primera acció de perill l'ha protagonitzat Marc Pubill, al minut 12, i no amb la fortuna que hauria desitjat. Mentre ell estava lluitant cos a cos amb l'exblaugrana Abde a una acció al mig del camp, el manresà ha caigut a terra i ha atropellat a l'àrbitre del partit, Ilgiz Tantashev. L'àrbitre de l'Uzbekistan no ha pogut continuar i l'ha hagut de substituir el quart àrbitre, el suec Glenn Nyberg.

La primera ocasió de cara a porteria l'ha protagonitzat Fermín López,al minut 21, amb un xut potent des de fora l'àrea que el porter Munir ha desviat a córner. Qui s'ha avançat primer, però, ha estat el Marroc. I ho ha fet des del punt de penal, després d'una infracció d'Èric Garcia. Rahimi ha estat l'encarregat de fer pujar l'1 a 0 al marcador.

Al minut 66, Fermín s'ha refet i ha aconseguit l'empat, amb una acció de murri a dins de l'àrea. Recupera una pilota dividida i ha superat al porter del Marroc al pal llarg.

El migcampista del Barça ha tornat a ser protagonista en el segon gol. Fermín veu l'arribada de Juanlu i l'assisteix perquè el sevillista situï l'1 al 2 al marcador, a cinc minuts pel final.

El Marroc ja no ha tingut temps ni ocasions per empatar i la selecció espanyola jugarà la final del torneig olímpic divendres vinent a les sis.

Henry desafia Espanya

El rival per l'or dels de Santi Denia serà la selecció amfitriona, França. El combinat gal entrenat per Thierry Henry ha patit per superar a Egipte a la segona semifinal. A set minuts del final, els francesos han igualat la diana inicial egípcia amb un gol de Mateta.

Abans del final, França ha vist com li anul·laven un gol de Badé per fora de joc. La inèrcia positiva l'han pogut traslladar a una pròrroga que han jugat gairebé tota l'estona amb un home més. Mateta i Olise han tancat el partit amb un gol més cadascun.