Messi amb la selecció argentina
Messi, amb la selecció argentina (Instagram: @leomessi)
FUTBOL

La declaració de Messi dolorosa per als culers

L'argentí ha fet un repàs de tota la seva trajectòria en una entrevista exhaustiva. Allà ha confessat quin és, segons ell, el millor equip del món

Redacció Esport3Actualitzat

Leo Messi gaudeix del seu final de carrera a l'Inter de Miami. Amb Busquets, Luis Suárez i Jordi Alba a l'equip, lidera la classificació --amb dos partits més que el segon, el Cincinnati-- de la Conferència Est de l'MLS.

El guanyador de la Pilota d'Or ha concedit una entrevista al diari digital argentí Infobae. A l'Hotel Le Méridien a Dania Beach --"només a 15 minuts del camp d'entrenament de l'Inter Miami"-- ha fet un repàs de la seva trajectòria, on també ha parlat d'aspectes més personals. Un Messi molt proper i íntim s'ha obert en canal.

El jugador ja està concentrat amb la selecció argentina per preparar la Copa Amèrica dels Estats Units. Guanyadors del Mundial de Qatar i de l'última edició del campionat de la Conmebol, els de Scaloni buscaran revalidar el títol.

Quin és el millor equip del món?

La llegenda blaugrana ha destacat el bon paper de l'etern rival, el Reial Madrid. També ha fet menció del futbol de Pep Guardiola.

"El millor equip del món és el Reial Madrid. És l'últim campió de la Champions. Si és per resultats, és el Madrid. Si és per joc, és el Manchester City de Guardiola."

Emocions a flor de pell per parlar de l'àvia

Per primera vegada, ha parlat d'una figura molt important en la seva vida, l'àvia. Ella va ser qui va portar els seus germans, cosins i a ell a jugar a futbol: "Érem una família que anava sempre a jugar al club del barri i a ella li encantava ser-hi."

"Va ser un amor molt gran per a mi. Fins i tot, avui dia, em costa parlar d'ella, perquè la recordo. És molt especial."

La mort de Celia Oliveira Cuccittini va ser un cop molt dur per a Messi, que aleshores tenia "10 o 11 anys".

"Era petit, però vaig patir molt, perquè hi estava molt enganxat, passàvem moltes hores junts."

La salut mental del millor jugador de la història del Barça

Messi admet que va anar al psicòleg "en una època, quan era al Barcelona, fa molt". Malgrat ser-hi "molt reticent" i tenir una tendència a guardar-s'ho tot a dins, assegura que li "va fer molt de bé", li "va agradar" i el "va ajudar moltíssim".

 Deures pendents amb la Copa Amèrica a tocar

Autor d'un doblet a la final del Mundial, reconeix que no ha tornat a veure el partit.

"Els meus records són tots aquí. Recordo el que recordo. Hi ha moltes coses que potser se m'escapen, però, bé, per ara em quedo amb el que tinc sense repassar."

El màxim golejador del Barça i la selecció creu que l'Argentina "sempre és favorita", igual que el Brasil. Tanmateix, Messi està més relaxat després "d'haver-ho aconseguit tot en l'àmbit de la selecció". No ha donat noms, però sap "qui són" els que durant anys l'han assenyalat i han dit coses d'ell "falses, inventades i amb intenció de fer mal".

La pròxima generació dels Messi

Els fills de l'argentí juguen a les categories inferiors de l'Inter de Miami, una progressió de la qual tots els amants del futbol estan pendents de cara al futur. Encara són molt joves, però el Leo es diverteix anant cada setmana a veure'ls jugar.

"Són molt diferents. Al Thiago no li puc parlar, no li puc dir res, perquè reacciona d'una manera i el Mateo és tot el contrari: està contínuament mirant i buscant l'acceptació de la grada. No soc de dir-li gaires coses. Després del partit sí que en parlem."

 

ARXIVAT A:
Messi
Anar al contingut