Hugo González nedant a la piscina olímpica dels Jocs de París 2024
Hugo González nedant a la piscina olímpica dels Jocs de París 2024 (Reuters)
Jocs Olímpics de París

La crisi aquàtica a París 2024 s'estén a la piscina: "No compleix les regles"

La polèmica generada per les aigües del Sena es trasllada a la piscina olímpica, que ha rebut queixes per la poca profunditat

Redacció Esport3Actualitzat

Els Jocs Olímpics de París estan tenint el seu punt negre en les aigües del riu Sena, que, de moment, no són aptes per a la competició. La polèmica, però, s'ha traslladat del riu a la piscina olímpica, que també ha rebut les primeres crítiques. En aquest cas, s'ha assenyalat als paràmetres, que estan al límit del que és reglamentari.

Les queixes han arribat per part del nedador espanyol Hugo González, que ha superat la primera ronda dels 100 metres esquena. El vigent subcampió del món lluitarà per entrar a la final d'aquesta modalitat en una piscina on no s'ha trobat còmode. Un dels motius principals ha estat la profunditat de la piscina. 

"No compleix amb les regles de World Aquatics. Ara la profunditat són dos metres i mig i aquesta fa entre 2,10 i 2,20. Això es nota perquè és més lenta, però és més lenta per a tothom."

L'estrella local també alça la veu

La modalitat de natació es fa al gran pavelló de La Défense Arena, un espai dissenyat per l'arquitecte francès Christian de Portzamparc que des del 2017 acull grans esdeveniments esportius i musicals. Els Rolling Stones van ser els encarregats d'inaugurar el pavelló davant 40.000 persones, fet que converteix l'espai en un dels indoor més grans d'Europa per aquests esdeveniments.

El muntatge de la piscina olímpica va anar a càrrec de l'empresa italiana Myrtha Pools, que va fer una piscina prefabricada d'acer inoxidable que no passa dels 2,15 de profunditat. "No és prou profunda", clamava l'estrella local Léon Marchand, nedador francès que pot penjar-se fins a quatre medalles d'or a París 2024.

La federació internacional diu que, com a mínim, ha de fer dos metres, però des de Pequín 2008 totes han estat a prop dels tres metres o inclús els han superat. La qüestió principal és que com menys profunda, menys velocitat poden agafar els nedadors. Si la piscina és profunda, baixa el nombre de turbulències i es neteja més l'aigua, cosa que frena menys el cos dels nedadors. 

Malgrat tot, Léon Marchand ha establert un nou rècord olímpic a la prova de 400 metres estils. El francès ha sumat així la seva primera medalla d'or de les quatre que pot obtenir a París 2024. El seu rècord se suma al de Gretchen Walsh, que va fer també rècord olímpic a la prova dels 100 metres de papallona.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut