RUGBI SUBAQUÀTIC

La crida dels nens i nenes del rugbi subaquàtic: "Volem ser més per poder jugar dos equips"

BCN Rugby Subaquàtic és l'únic club català on es practica aquest esport. Són campions d'Espanya absoluts en categoria mixta i femenina i tenen una escola de nens i nenes. Volen ser més per poder entrenar millor i competir sense haver de viatjar per Espanya

Jordi BentanachsActualitzat

L'Aran i la seva família van anar a nedar a les piscines Bernat Picornell de Barcelona i els van fer la proposta: "Voleu provar el rugbi subaquàtic?" Ho van fer i els va encantar. Des de llavors, no es perden entrenaments ni partits.

"El primer dia no volia sortir de l'aigua, des de llavors estic enganxada a aquest esport."

Tenen entre 7 i 14 anys i es troben cada divendres. Voldrien ser més a l'equip i ser més equips a Catalunya. Abans de la pandèmia, hi va arribar a haver a Catalunya quatre equips sèniors, però ara mateix només resisteix el BCN Rugby Subaquàtic. Són tan bons que han guanyat el campionat d'Espanya sènior tant en categoria mixta com en la femenina. Aprofiten els campionats absoluts perquè viatgin els nens i juguin partits d'exhibició contra altres equips.

"Fem una crida a nens i nenes de Catalunya perquè provin aquest esport; els agradarà molt i els acollirem superbé."

 

Una de les principals dificultats del rugbi subaquàtic és la importància de les apnees: sis jugadors són sota l'aigua i es fan relleus constantment amb sis jugadors més, que són a la superfície. La Valentina, de 12 anys, reconeix que costa una mica però que t'hi acostumes:

"Al principi tens la sensació que t'ofegues, però amb la pràctica acabes controlant l'apnea i és una eina més."

Si vols saber més coses sobre aquest esport, les expliquem en aquest "Esports 360":

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut