El trofeu de la Copa Catalunya
El trofeu de la Copa Catalunya (FCF)
FUTBOL CATALÀ

La Copa Catalunya estrenarà nou format

La Federació Catalana de Futbol unifica l'amateur amb l'absoluta

Els clubs catalans han donat el vistiplau al canvi de format de la Copa Catalunya. A l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol s'ha acordat unificar en una única competició el campionat amateur i l'absolut. Una proposta del Pla General d'Actuació per a la temporada 2024-25.

En aquesta nova edició hi participaran els equips de totes les categories estatals i els campions del futbol territorial català. Aquests canvis afectaran la Copa masculina i femenina. Els primers partits es disputaran a inicis de setembre i les finals es jugaran entre el març i l'abril del 2025.

Les eliminatòries seran a partit únic i al camp del rival de la categoria més baixa, si és possible. Al seu torn, la participació serà obligatòria i els filials o equips dependents no hi participaran.

L'entrada dels equips serà gradual, depenent de la seva categoria. El tret de sortida el donarien els campions de Quarta i Tercera catalanes en la primera eliminatòria. A partir de llavors, en la segona eliminatòria hi serien presents els guanyadors de Segona catalana, després Primera i Lliga Elit.

Els equips de Primera Divisió esperen a semis

Els equips de Tercera i Segona Federació disputarien les respectives eliminatòries a l'octubre. La cinquena eliminatòria serà per als de 2a RFEF. Hi haurà una eliminatòria mensual: els setzens al novembre, els vuitens al desembre i els quarts al gener. El Barça, el Girona i l'Espanyol entraran directament a les semifinals, sense data prevista --el primer trimestre del 2025--.

Barça, Llevant les Planes i Espanyol, rivals a batre a la femenina

Els equips del màxim nivell estatal femení també esperaran a les semifinals. En haver-hi menys categories i equips, la competició femenina serà més breu, però les dates d'inici i cloenda aniran de bracet amb la copa masculina.

Les eliminatòries de la Copa Catalunya masculina i femenina

Les eliminatòries de la Copa Catalunya masculina i femenina (FCF)

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut