Ter Stegen, amb el braçalet de capità al Barça (EFE)
Futbol

La continuïtat de la senyera al braçal de capità, en mans de Tebas

A partir d'aquesta temporada, l'ens que regula les normes del futbol obliga els capitans a portar la banda d'un sol color, llevat que els organitzadors de les competicions autoritzin altres dissenys

Redacció Esport3Actualitzat

La senyera que llueixen els capitans dels equips catalans de futbol al seu braçalet indentificatiu pot tenir els dies comptats, com a mínim en les principals lligues. La International Football Association Board (IFAB), l'organisme que regula les normes que han de seguir totes les competicions oficials de futbol, determina que des d'aquesta temporada els capitans estan obligats a portar una banda que sigui d'un sol color, i com a màxim hi permet la inclusió d'una lletra "C" o la paraula "capità". L'ens hauria pres la decisió després de la polèmica durant el Mundial de Qatar 2022, on algunes seleccions volien reivindicar els drets LGTBI portant un braçal irisat per donar suport al col·lectiu. La FIFA va vetar-lo, i va demanar incloure un paràgraf a la normativa de la IAB per impedir repetir la situació en un futur.

Si es complís aquest canvi, acabaria amb la senyera al braçalet de Barça, Girona o Espanyol, una tradició que al Barça es remunta des de la fi de la dictadura, fa gairebé mig segle.

Però no són els únics equips afectats: l'Athletic de Bilbao, la Real Societat i l'Alabès porten la ikurriña al País Basc, i el mateix passa amb la senyera amb blau del València.

Stuani
Stuani, lluint el braçalet de capità amb la senyera al Girona

Tebas i les federaciones tenen l'última paraula

La decisió de la IFAB no és definitiva, perquè deixa que els organismes oficials que organitzen les competicions puguin autoritzar altres dissenys. Això significa que La Liga podria permetre la senyera a la Primera Divisió masculina i femenina, així com a la Segona Divisió. Per tant, l'ús de la senyera al braçalet depèn del president de La Liga, Javier Tebas, conegut també per les seves controvertides opinions polítiques.

Tebas té l'última paraula a la lliga perquè el capità pugui portar la senyera

 

La RFEF també tindria la potestat de permetre l'ús de la senyera al braçalet en les seves competicions, així com la Federació Catalana de Futbol en les lligues amateurs o categories de base.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut