Ferran Torres, desconsolat, surt del camp lesionat (EFE)
Futbol

La confessió més íntima de Ferran Torres: "No tenia ni il·lusió de jugar a futbol"

El futbolista del Barça s'obre i explica que anar al psicòleg el va salvar, ja que fins i tot havia perdut "les ganes d'anar a entrenar"

Redacció Esport3Actualitzat

Ferran Torres no es mossega la llengua a l'hora de parlar sobre salut mental. En el documental de Netflix "La Liga: más allá del gol", l'extrem valencià confessa que ha viscut moments molt durs mentalment al Barça:

"Ningú confiava en mi, tothom em criticava. Pensava que no m'afectava, però al final t'acaba afectant; i per molt que llegeixis cent comentaris bons, si en llegeixes un de dolent, et quedes amb aquest."

El "tauró", sobrenom que s'ha guanyat Torres a les xarxes socials per la fortalesa mental que ara abandera, explica que va estar a punt de llançar la tovallola:

"Va arribar un moment en què no tenia ni il·lusió de jugar a futbol; vaig perdre les ganes d'anar a entrenar fins que vaig començar amb un professional de la salut mental."

Sobre la feina feta amb el psicòleg, assegura que "el que més m'ha marcat és saber diferenciar les opinions que t'han d'importar i de les que no". Un treball que li va permetre incrementar el seu rendiment en la darrera temporada, on va anotar 11 gols en 42 partits.

Ferran Torres amb Xavi a Mestalla
Ferran Torres parla amb Xavi després de l'agra rebuda de la seva antiga afició a Mestalla (Reuters)

El documental també dona veu a Xavi Hernández, que ha sigut el seu entrenador els últims dos anys i mig i que també ha estat submergit en un remolí continu de crítiques: 

"No és fàcil estar en una aurèola mediàtica constant. T'està dient tothom que no vals, hi ha escrits molt durs... Les hòsties que ens han donat han estat tremendes. O ets molt fort mentalment o no pots ser jugador del Barça."

L'exentrenador del Barça ha remarcat la gran pressió a la qual estan sotmesos els més joves:

"Jugar al Barça no és fàcil: et mira molta gent, hi ha molta crítica. Són nois molt joves que estan mig espantats perquè això és un transatlàntic. El Ferran ho va passar molt malament; no és fàcil de digerir sent un adolescent o tenint poc més de vint anys. És molt difícil la situació."

Anar al contingut