Jesus Gil Manzano i Jules Kounde en un moment del partit entre el Betis-Barça (Reuters)
Esports

La classificació de la Lliga sense els errors del VAR

El Madrid seria el tercer classificat i el Girona, líder en solitari. El Barça, el més perjudicat

Redacció Esport3Actualitzat

Us imagineu un Girona líder en solitari, un Barça en segona posició i un Reial Madrid tercer a la Lliga? Doncs sense els errors del VAR, la classificació aniria en aquest ordre. Les decisions que es prenen al VAR són clau per ordenar la taula, i si ens posem a analitzar com afecten els gols anul·lats, els vàlids, els penals xiulats, i els no xiulats, la cosa canviaria. D'entrada, el Barça, ara, és el més perjudicat. 

Si mirem la taula en directe, el Girona és el primer amb 52 punts, i amb un partit de més que el Reial Madrid, que és segon, amb 51. El Barça, tercer, amb 44. 

 

El Barça seria segon, a un punt del líder

El Barça pot canviar Nike per Puma?
El Barça pot canviar Nike per Puma?

Els de Xavi Hernández han patit moltes injustícies arbitrals i han perdut punts pels errors del VAR. Sense aquests errors, els blaugrana serien segons a la classificació amb 47 punts, 3 més que els que té actualment. D'aquesta manera, estaria per sota del Girona, el líder, i per damunt del Madrid. 

Un motiu que fa arribar a aquesta conclusió és la jornada de lliga del Getafe-Barça, que va acabar amb empat a 0, i que al Barça no li van xiular penal favorable, a Araujo, en considerar que la jugada prèvia havia tocat la pilota amb la mà. 

El Girona, primer amb menys punts

Jugadors del Girona celebren un gol
Jugadors del Girona celebren un gol (Europa Press)

Sí ara el Girona és primer amb 52 punts, sense els errors del VAR també seria líder, en solitari, amb 48 punts. En aquest cas, hi surt perdent pel que fa als punts, però es mantindria en la mateixa posició. Per què tindria menys punts? Cal tirar enrere i mirar el partit, per exemple, davant l'Atlètic de Madrid amb el polèmic possible penal que mai van xiular en contra del Girona. Un duel que va dinamitzar l'àrbitre Hernández Hernández a Montilivi, i a qui li van reclamar mà d'Eric Garcia. En aquest cas, els de Míchel hi van sortir guanyant (4-3), mai millor dit.

 

 

També, a l'inici de Lliga, el VAR ja va afavorir el Girona al partit contra la UD Las Palmas, a Montilivi. L'àrbitre va anul·lar el gol dels visitants en un partit que va acabar amb victòria gironina per la mínima (1-0). Per tant, un +3 per als locals quan el resultat final hauria de ser, sense l'error del VAR, d'empat a 1.  

 

 

El Madrid, el més beneficiat 

Uns hi surten perdent i altres hi surten guanyant. El partit contra l'Almeria és un clar exemple dels que es beneficien de les conclusions del VAR. Les decisions arbitrals van fomentar la victòria del Reial Madrid davant d'un cuer que va plantar cara als blancs i, fins i tot, va demostrar tenir capacitat per guanyar el partit. 

Si el VAR no hagués entrat en aquesta decisió, el Madrid no hauria sumat la victòria. I això només n'és un exemple, ja que si mirem enrere i altres situacions d'altres partits, els blancs en surten molt beneficiats. Per això, sense aquesta ajuda, se situarien tercers a la classificació amb 44 punts, 7 menys dels que tenen ara. 

Victòria del Reial Madrid davant de l'Almeria (Reuters)

LA TAULA SENSE ELS ERRORS 

  1.  Girona 48
  2.  Barcelona 47
  3.  Reial Madrid 44
  4.  Atlètic de Madrid 42
  5.  Athletic Club 40
  6.  Reial Societat 38
  7.  València 31

 

El VAR s'ha imposat justament per evitar errors greus, però sembla que amb aquest sistema, el Barça és quin en surt més escaldat

 

 

 

Anar al contingut