La Champions femenina vol seguir creixent: la UEFA debat canvis
El Barça, vigent campió de la Champions
Futbol

La Champions femenina vol seguir creixent: la UEFA debat canvis

L'eliminació prematura de l'Arsenal i la Juventus afegiria pressió a la UEFA per ampliar el nombre d'equips

Redacció Esport3Actualitzat

La Champions femenina va creixent i es tem que el seu format actual en dificulti l'expansió. La UEFA té sobre la taula un canvi de format de la màxima competició europea que contemplaria un augment del nombre de grups, segons una exclusiva del diari The Times. És una de les opcions que estaria debatent l'organisme després de les eliminacions contra tot pronòstic de dos grans d'Europa a la primera ronda: l'Arsenal i la Juventus.

L'edició del 2021 va incloure per primera vegada una fase de grups, en concret quatre grups de quatre equips. També va centralitzar els drets dels mitjans, en un any de canvis per tal de fer la competició més atractiva a seguidors i patrocinadors. En definitiva, més semblant a la Champions masculina.

En aquests dos últims anys l'interès i audiència per la Lliga de Campions femenina ha crescut exponencialment. I enmig d'aquest auge la UEFA estaria en ple debat sobre com continuar fent avenços.

Actualment, existeixen dos camins per arribar a classificar-se a la fase de grups. La ruta de la Lliga i la ruta dels campions. Quants equips es classifiquen automàticament depèn d'un sistema de coeficients. Una de les alternatives seria alterar aquest mètode de coeficients perquè es classifiquin més equips i, per tant, hi hagi més grups.

Cauen dos dels grans, augmenta la pressió

L'Arsenal, semifinalista l'última edició de la competició, va caure eliminat la setmana passada contra tot pronòstic davant del París FC. Les "gunners", terceres de la lliga anglesa, van haver de jugar la fase prèvia per poder classificar-se per a la fase de grups. L'actual equip de Laia Codina havia anunciat que jugaria tots els partits a l'Emirates Stadium, i aquesta eliminació prematura ha suposat un gerro d'aigua freda per a la projecció econòmica de la secció.

Una situació similar a la de la Juventus. L'Eintracht de Frankfurt va deixar fora de la màxima competició europea les italianes en una agònica tanda de penals. Dos dels grans d'Europa, fora a la primera ronda.

Aquestes eliminacions podrien afegir pressió a la UEFA a l'hora de canviar el format de la competició. Però no tots els clubs tindran el mateix nivell d'implicació a l'hora de tirar endavant una reestructuració. El que és clar és que les rondes de classificació són cada cop més competitives, i les places per disputar la competició cada cop més cares.

 

Anar al contingut