Roger Grimau i alguns jugadors del Barça, mirant una jugada per la pantalla gegant (Europa Press)
Bàsquet

La carambola que permetrà al Barça jugar la Supercopa

L'ACB ha comunicat que Múrcia serà la seu de la pròxima Supercopa i per tant els blaugranes podran disputar-la tot i ser els quarts classificats

Redacció Esport3Actualitzat

La Supercopa, la competició que obre la temporada del bàsquet, es disputa en format de final a quatre i hi participen el campió de Lliga, el campió de Copa, el campió anterior de la Supercopa i un equip organitzador. En aquest cas, el Madrid acapara els tres primers supòsits. Per tant, les places corresponents a mèrits esportius s'atorguen per cassificació a la Lliga: l'UCAM Múrcia es va classificar com a finalista i l'Unicaja va passar al davant del Barça per haver-se classificat millor a la Lliga regular. 

La quarta plaça es reserva per a l'equip amfitrió, l'equip que demanar organitzar l'esdeveniment. I aquí és on s'ha produït el fet que ha afavorit indirectament el club blaugrana: Múrcia ha demanat organitzar la Supercopa, i com que l'UCAM Múrcia ja és un dels equips classificats de ple dret per classificació, la plaça ha anat a parar directament al Barça com a quart de la darrera Lliga ACB.

 

La competició se celebrarà el 21 i el 22 de setembre en format semifinals i finals, i el Madrid i l'UCAM Múrcia seran caps de sèrie. Serà el primer títol nacional en joc a què aspirarà el nou projecte de Joan Peñarroya.

Anar al contingut