Nasser al-Khelaïfi durant la visita al passat Mundial de Pàdel de Qatar

La batalla del pàdel enfronta Al-Khelaïfi amb una de les grans cerveseres de Catalunya

L'interès del president del PSG en un dels esports més emergents amenaça el futur del World Padel Tour, promogut per l'amo d'Estrella Damm, Demetrio Carceller
Redacció Esport3 Actualitzat

Per als aficionats al futbol, Nasser al-Khelaïfi és el president del París Saint Germain, el responsable de conformar una de les constel·lacions d'estrelles més rutilants a la recerca d'una Champions que no acaba d'arribar.

Però el xeic qatarià no només es dedica a l'esport rei, i a través de Qatar Sports Investments (QSI), l'empresa des de la qual es desenvolupen els projectes esportius del país àrab, ha posat el seu interès en un dels esports més emergents. Vol dominar el negoci del pàdel mundial, i per aconseguir-ho ha de prendre-li el control a qui l'ostenta actualment. I no és cap altre que el màxim accionista de la cervesera Estrella Damm, Demetrio Carceller, que des de 2014 impulsa el circuit del World Padel Tour (WPT).

El desafiament del xeic amenaça de dinamitar l'actual ordre del pàdel. La batalla té dos bàndols clars i el que acaba d'irrompre ataca amb molta munició. D'una banda, WTP amb el suport d'alguns jugadors menors. De l'altra, Al-Khelaïfi, QSI, la Federació Internacional de Pàdel i les principals estrelles del circuit, com Lebrón, Galán o Belasteguín, malgrat que tenen contracte amb el WPT fins al 2023. El qatarià sempre aconsegueix persuadir les figures de l'esport, juguin al que juguin, només cal remetre's al cas Mbappé.

De moment, el projecte liderat per Al-Khelaïfi, de qui pocs saben que va ser jugador de tenis i fins i tot va disputar 43 partits de la Copa Davis, ha dissenyat i llançat un nou circuit independent amb premis més generosos i una exposició mediàtica superior respecte al WPT. El temps dirà qui es queda amb el partís del pàdel, però el partit ha començat i té un favorit clar.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut