futbol

Kroos parla sense pèls a la llengua dels clubs-estat abans d'enfrontar-se amb el City

El migcampista alemany de 33 anys fa una clara diferenciació entre dos models existents de club-estat

Redacció Esport3Actualitzat

Amb 33 anys i un palmarès envejable, Toni Kroos es pot permetre parlar sense pèls a la llengua. L'alemany ho ha tornat a demostrar en la prèvia de l'anada de semifinals de la Champions que l'enfrontarà al Manchester City. A propòsit del duel amb el club anglès, propietat de la família reial d'Abu Dhabi, ha estat preguntat per l'opinió d'un veterà com ell sobre la proliferació de clubs-estat. L'ex del Bayern ha contraposat dos models, distingint entre la "joguina" i el projecte. Als primers els ha definit així:

"Ens hi hem d'acostumar, serà normal. Hi ha molts diners al futbol; això és una cosa positiva. No tinc res en contra dels amos d'altres països, però depèn de què es faci amb els diners. No és bo per al futbol comprar un club com si fos una joguina. Això no ajuda gaire."

Sí que valora positivament la presència de projectes amb un rumb esportiu definit:

"Si realment tens la idea de crear alguna cosa bona per al futbol, fitxar bons entrenadors, jugar un bon futbol, crear alguna cosa bona per al futbol... Obrir acadèmies, planters per als joves, això és molt positiu que es faci amb els diners. Sempre hi ha dues maneres de veure-ho i diferents exemples..."

Resposta suau a Rooney i defensa de Vinícius

El fred jugador de Greifswald, que segueix sense aclarir el seu futur en l'últim any de contracte, no ha esmentat cap exemple. En canvi, s'ha permès respondre de manera suau el valent pronòstic de Wayne Rooney sobre l'eliminatòria contra els de Guardiola:

"L'any passat va ser el mateix, ningú no esperava que guanyéssim. I ho vam fer."

Per últim, Kroos ha justificat la relació de Vinícius amb els rivals per la seva joventut —"Són situacions que no ha viscut sovint"— però, sens dubte, es queda amb les diferències que marca el brasiler.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut