Veerman, decebut després de la seva substitució al minut 34
Veerman, decebut després de la seva substitució al minut 34 en el Països Baixos-Àustria
futbol

Koeman fa plorar el "nou De Jong" i el llança als lleons

El seleccionador dels "orange" assenyala el talent del PSV com un dels responsables de la derrota davant Àustria

Redacció Esport3Actualitzat

L'Eurocopa està sent moguda pels Països Baixos. La selecció "orange" no acaba de rutllar amb Ronald Koeman a la banqueta, mancada del far de les últimes grans cites, Frenkie de Jong, de gols amb comptagotes i sense que els joves facin un pas endavant.

Per si fos poc, l'extècnic del Barça va assenyalar una d'aquestes esperances de futur neerlandeses com un dels responsables de la derrota davant Àustria. Una desfeta inesperada que els ha condemnat a xocar contra un primer de grup als vuitens de final. Corria el minut 34 quan Koeman va prendre una decisió dura per mirar de canviar el rumb de l'enfrontament: canviar el migcampista del PSV Eindhoven, Joey Veerman, pel jugador fet a la Masia Xavi Simons.

Les imatges que van venir després de la substitució han sacsejat l'opinió pública del país de les tulipes. Un Veerman abatut s'eixugava les llàgrimes a la banqueta de l'estadi olímpic de Berlín. Si esperava un copet a l'esquena de Koeman, al final del xoc, l'heroi de Wembley va pronunciar unes paraules que s'han interpretat com l'estocada a Veerman. Si més no pel que fa al torneig que s'està disputant a Alemanya:

"Després de veure'l jugar trenta minuts, vaig haver d'intervenir. El vaig veure ensopegar, fer passades fora... No ho puc explicar. Ser bo amb la pilota se suposa que és la seva millor qualitat."

Una valoració amb excessiva dosi de sinceritat. Estil Koeman, que a can Barça també va fer creu i ratlla amb centrecampistes com Miralem Pjanic. Diaris i analistes neerlandesos es pregunten ara si el futbolista de 25 anys, rebatejat com el nou De Jong, tornarà a jugar amb el combinat nacional. Dels tres partits de la fase de grups havia estat titular en el primer, suplent en el segon i assenyalat en el tercer. Koeman l'ha llançat als lleons, el felí que rugeix a l'escut de la federació neerlandesa de futbol.

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
Anar al contingut