Muntanya

Kilian Jornet assoleix el repte: 82 cims en 19 dies

El ceretà completa el projecte Alpine Connections amb uns registres estratosfèrics

Redacció Esport3Actualitzat

Kilian Jornet ha acabat aquest diumenge el seu repte d'escalar els 82 cims de més de 4.000 metres dels Alps, en només 19 dies anant a peu o en bici. Un repte exigent al límit des del punt de vista físic i mental.

Jornet va iniciar el recorregut el 15 d'agost, escalant el Bernina, a Suïssa, i l'ha acabat aquest diumenge al massís dels Écrins, a França. En tot aquest trajecte, el català ha recorregut més de 1.000 quilòmetres a peu o en bici, amb un desnivell acumulat de més de 70.000 metres.  

D'aquesta manera, ha polvoritzat el rècord que tenien des del 2008 els italians Diego Giovannini i Franco Nicolini, que havien invertit 62 dies per coronar tots els quatremils dels Alps. 

"És el repte més exigent de la meva carrera. Em quedo amb els instants compartits als cims amb els amics, les precioses postes de sol.. Ara és el moment de descansar i d'assimilar tot el que ha passat. Hem vicscut moments molt forts emocionalment."

Kilian ja havia emprès l'any passat un projecte similar, en aquest cas als Pirineus, coronant els 177 cims de més de 3.000 metres. 

 



 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut