Els jugadors de la selecció argentina celebren el títol Mundial (Reuters)
Mundial 2022

Kempes, Maradona i Messi: l'Argentina ja té tres Mundials

L'"albiceleste" ha tornat a guanyar un Mundial que se li resistia des de 1986

Redacció Esport3Actualitzat

Punt final a la travessa pel desert de l'Argentina als Mundials de futbol. Els argentins no aixecaven el trofeu de campions des del 1986, quan Maradona els va guiar al triomf en el campionat celebrat a Mèxic. Abans també havien guanyat el del 1978, el que es va disputar precisament a territori argentí.

La primera estrella se la van penjar derrotant els Països Baixos al Monumental de Buenos Aires. Menotti era l'entrenador argentí i "Matador" Kempes i Jorge Valdano els líders sobre la gespa.

Precisament Kempes va avançar els argentins a la primera part però Nanninga va empatar pels europeus portant el partit a la pròrroga. Kempes -màxim golejador del torneig amb sis dianes-, i Bertoni van establir el 3-1 definitiu que va convertir els argentins en campions del món per primera vegada a la història.

Quatre anys més tard, els argentins encaraven el Mundial 1982, disputat a Espanya, com a grans favorits. Eren els vigents campions i tenien Maradona a les seves files. Entrenats encara per Menotti, però, van caure eliminats després de perdre contra Itàlia a l'estadi de Sarrià. 

El 1986, però, arribaria la segona estrella. Els argentins es van coronar a Mèxic liderats per un Maradona estratosfèric i entrenats per Bilardo. En aquella edició, el Pelusa va fer contra Anglaterra el que es considera el millor gol de la història dels mundials i que va conduir el seu país a les semifinals.

En la gran final, Argentina es va imposar a l'Alemanya Federal, entrenada per Beckenbauer, per 3-2. Brown, Valdano i Burruchaga van fer els tres gols sud-americans, Rummenigge i Völler van marcar pels alemanys.

A partir d'aleshores, decepció rere decepció i dues finals perdudes. El 1990, precisament contra l'Alemanya Federal, a Itàlia, i el 2014, novament contra Alemanya, en l'edició celebrada a Brasil.

A Qatar, els "muchachos" de Scaloni han trencat la malastrugança i han cosit la tercera estrella mundialista a la samarreta "albiceleste". Se situen a una de les quatre que tenen Alemanya i Itàlia i a dues de les cinc de Brasil.

Els gols i les millors jugades d'una final èpica:

ARXIVAT A:
MessiMundial Qatar 2022
Anar al contingut