Futbol

Julio Alberto reneix amb Relife

Després de 30 anys rehabilitat de l'addicció a les drogues, l'exjugador del Barça posa ara la seva experiència al servei de les persones que estan en risc de caure-hi mitjançant la fundació que ha creat i que impulsa

Ruth Gumbau Velasco

Aquest 26 juny és el Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues. Una de les fundacions que treballa per la prevenció d'aquesta addicció és Relife, creada i impulsada per Julio Alberto Moreno

Hem estat amb l'exjugador del Barça a la clínica de rehabilitació del Maresme on ell mateix va començar la seva nova vida i on ara dona consells als interns perquè se'n surtin: "Soc el que soc avui dia gràcies al fet que l'any 94 i 95 vaig estar ingressat aquí", assenyala, en relació a la clínica de desintoxicació CITA, a Dosrius.

Ho explica al costat del psiquiatre amb qui són amics des de fa 40 anys, que el va ajudar a rehabilitar-se en fa 30 i que dirigeix la clínica. El doctor Josep Maria Fàbregas actualment també col·labora amb la Fundació: "Quina sort tenim que algú com Julio Alberto dediqui el seu temps a ajudar els altres amb la seva experiència." Una experiència dura però amb final feliç:

"M'havien tret tot el que jo havia guanyat durant molt de temps amb suor, esforç i feina. Tornar a veure les meves netes, tornar a veure els meus pares, tornar a tenir una feina, tornar a saber sortir amb els meus amics."


Un d'aquests amics és Bernd Schuster, amb qui va coincidir al Barça als anys 80 i amb qui encara es veu sovint i té molta relació amb la seva família. L'alemany està molt orgullós de l'estil de vida que porta actualment el seu excompany: "No em sorprèn gens que dediqui ara la seva vida a tot això per ajudar els altres."

El doctor Fàbregas valora la tasca de Julio Alberto amb Relife i el procés que ha fet en tots aquests anys: "Hi ha vida després d'aquesta foscor. Val la pena fer-ho i Julio Alberto n'és un exemple". Un exemple que el mateix Julio Alberto detalla:

"El meu deure és educar i formar. Ajudar a crear una conducta sana, saludable... una vida plena sense prendre riscos que no són necessaris."

 

 
ARXIVAT A:
Drogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut