Julio Alberto reneix amb Relife

Després de 30 anys rehabilitat de l'addicció a les drogues, l'exjugador del Barça posa ara la seva experiència al servei de les persones que estan en risc de caure-hi mitjançant la fundació que ha creat i que impulsa
Ruth Gumbau Velasco
TEMA:
Drogues

Aquest 26 juny és el Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues. Una de les fundacions que treballa per la prevenció d'aquesta addicció és Relife, creada i impulsada per Julio Alberto Moreno

Hem estat amb l'exjugador del Barça a la clínica de rehabilitació del Maresme on ell mateix va començar la seva nova vida i on ara dona consells als interns perquè se'n surtin: "Soc el que soc avui dia gràcies al fet que l'any 94 i 95 vaig estar ingressat aquí", assenyala, en relació a la clínica de desintoxicació CITA, a Dosrius.

Ho explica al costat del psiquiatre amb qui són amics des de fa 40 anys, que el va ajudar a rehabilitar-se en fa 30 i que dirigeix la clínica. El doctor Josep Maria Fàbregas actualment també col·labora amb la Fundació: "Quina sort tenim que algú com Julio Alberto dediqui el seu temps a ajudar els altres amb la seva experiència." Una experiència dura però amb final feliç:

"M'havien tret tot el que jo havia guanyat durant molt de temps amb suor, esforç i feina. Tornar a veure les meves netes, tornar a veure els meus pares, tornar a tenir una feina, tornar a saber sortir amb els meus amics."


Un d'aquests amics és Bernd Schuster, amb qui va coincidir al Barça als anys 80 i amb qui encara es veu sovint i té molta relació amb la seva família. L'alemany està molt orgullós de l'estil de vida que porta actualment el seu excompany: "No em sorprèn gens que dediqui ara la seva vida a tot això per ajudar els altres."

El doctor Fàbregas valora la tasca de Julio Alberto amb Relife i el procés que ha fet en tots aquests anys: "Hi ha vida després d'aquesta foscor. Val la pena fer-ho i Julio Alberto n'és un exemple". Un exemple que el mateix Julio Alberto detalla:

"El meu deure és educar i formar. Ajudar a crear una conducta sana, saludable... una vida plena sense prendre riscos que no són necessaris."

 

 
ARXIVAT A:
Drogues
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut