Moment en què Barreto intercepta la jugada d'Éverton utilitzant una segona pilota
Moment en què Barreto intercepta la jugada d'Éverton utilitzant una segona pilota
Futbol

Jugada inèdita al Brasil: es defensa amb una segona pilota i acaba en penal

El Flamengo ha pogut remuntar contra el Criciúma gràcies a una jugada que s'ha viralitzat ràpidament

Redacció Esport3Actualitzat

Un gol de Gabriel Barbosa al minut 89 ha decidit el partit entre el Flamengo i el Criciúma de la Lliga brasilera. La diana ha arribat després d'un inèdit penal que el col·legiat ha assenyalat en una jugada més que curiosa i que ha generat molta polèmica a les xarxes socials

Quan faltaven cinc minuts per al final del partit, amb empat a un al marcador, el jugador del Flamengo Éverton Sousa ha controlat una pilota dins l'àrea rival. Quan es disposava a marxar del seu marcador ha aparegut Gustavo Barreto, que ha aprofitat una segona pilota llançada pel públic per interceptar la jugada del davanter del Flamengo.

Què diu el reglament?

El col·legiat no ha dubtat a xiular penal a favor del Flamengo tot i les protestes dels jugadors del Criciúma. A més, l'àrbitre ha ensenyat la targeta groga a Gustavo Barreto per utilitzar una segona pilota per interferir en la jugada. 

Però, ha estat encertat el col·legiat? Si mirem el reglament, la decisió de Maguielson Lima Barbosa és correcta, ja que s'ha de sancionar amb falta sempre que un jugador "llenci un objecte en direcció a la pilota, contra un adversari o contra un membre de l'equip arbitral".

Tot i això, la jugada ha generat molts comentaris a les xarxes socials i en diferents mitjans de comunicació, que argumenten que el col·legiat hauria d'haver aturat el partit en el moment en què una segona pilota estava afectant el desenvolupament de la jugada.


Acció similar a la del Màlaga-Nàstic

La protesta dels jugadors del Criciúma és similar a la que van fer els jugadors del Nàstic en el partit d'anada de la final del play-off d'ascens a Segona Divisió. Llavors, el Màlaga va anotar un gol quan Alan Godoy tenia una segona pilota a la mà a dins l'àrea del Nàstic. L'àrbitre va autoritzar el llançament de córner i la jugada va acabar en gol. 

Així va valorar la jugada el col·legiat del programa "Onze" d'Esport3, Joan Fàbregas.

Anar al contingut