Juanjo Brau en una imatge d'arxiu parlant amb Jordi Alba (EFE)
Juanjo Brau en una imatge d'arxiu parlant amb Jordi Alba (EFE)
Barça

Juanjo Brau, Albert Roca i Jordi Melero, els tres primers damnificats amb l'arribada de Xavi

El fins ara màxim responsable dels fisioterapeutes del primer equip blaugrana, el preparador físic i l'analista no continuaran en els seus càrrecs amb l'arribada del tècnic egarenc a la banqueta

Redacció Esport3Actualitzat

L'arribada de Xavi Hernández a la banqueta del FC Barcelona ha comportat els primers canvis als serveis mèdics del club blaugrana. Segons ha avançat el diari As, Juanjo Brau ha estat rellevat com a màxim responsable de fisioteràpia del primer equip del Barça, una decisió que li han comunicat aquest dilluns.

Des d'aquest dimarts, Juanjo Brau deixarà el càrrec que ha ocupat els últims anys i no continuarà en la dinàmica del primer equip, però seguirà al club blaugrana amb altres funcions dins de l'organigrama.

El substitut de Juanjo Brau serà Carles Nogueira, persona de la màxima confiança de Xavi i que ja ha treballat amb ell a l'Al-Sadd. No serà l'únic canvi en aquesta àrea, ja que el tècnic de Terrassa també recuperarà Jaume Munill, un altre fisio que estava treballant amb la secció de futbol sala i que torna al primer equip.

Un altre que no continuarà és el preparador físic Albert Roca, que serà substituït en el càrrec per Iván Torres, una altra de les persones que han treballat amb Xavi a l'staff de l'Al-Sadd i que també s'incorpora a la disciplina blaugrana.

Albert Roca no continuarà com a preparador físic del primer equip del Barça

Els canvis a l'organigrama esportiu del Barça per l'arribada de Xavi Hernández afecten també membres de l'staff del primer equip que havien prestat els seus serveis a diferents entrenadors. És el cas de l'analista Jordi Melero, que segons ha avançat ESPN, ha estat acomiadat després d'onze anys al club.

Melero va ingressar al club com a vistaire, encarregat de l'observació de jugadors en països com Anglaterra o els Països Baixos, i es va integrar a l'staff del primer equip la temporada 2013-14, amb Tito Vilanova i Jordi Roura a la banqueta blaugrana. L'olotí, de 49 anys, exjugador del Girona, el Figueres, el Nàstic, el Palamós i l'Hospitalet, entre d'altres, i també antic segon entrenador del Girona, va responsabilitzar-se de l'anàlisi videogràfica dels partits i dels entrenaments del primer equip amb Gerardo Martino, Luis Enrique Martínez, Ernesto Valverde, Quique Setién i Ronald Koeman. Era un dels professionals més ben valorats en l'entorn del primer equip.

Melero va rebre la comunicació del club, per part de Mateu Alemany, ahir a la tarda, però ja coneixia la intenció del nou cos tècnic de prescindir dels seus serveis tot i no haver mantingut cap contacte amb ells, i durant el cap de setmana ja va buidar el seu despatx a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Un dels homes de confiança de Xavi, David Prats, serà l'encarregat de realitzar la feina que fins ara desenvolupava Melero.

Anar al contingut