Atletisme

Josué Canales, el cíborg de l'atletisme

"Vaig començar a fer atletisme perquè era gratis. Els meus pares no tenien diners per pagar una extraescolar"

És la nova sensació de l'atletisme a casa nostra. Ha fet una progressió espectacular els últims mesos, però el camí per arribar fins aquí no ha estat fàcil. Va néixer a Hondures, fill de pares adolescents. Va arribar amb la família a Girona quan tenia 3 anys i va topar amb l'atletisme, descartava així altres disciplines que a casa seva no es podien permetre.

S'hi va enganxar de seguida. Primer amb Maria Simó, a l'escola esportiva a Girona. Després, gràcies a una beca, al GEIEG amb Josep Badosa i, des de fa dos anys, viu i s'entrena al CAR de Sant Cugat. Primer a les ordres d'Andreu Novakosky i des del desembre passat, amb Carles Castillejo. Li agrada anomenar-los a tots, agraït i conscient que l'objectiu per arribar fins als Jocs Olímpics ha estat una feina d'anys.

"El CAR ha estat un punt d'inflexió. Estava a Girona. Sense metges, sense nutri, sense fisios. I ha sigut donar un pas a ser més professional"

Ara, a 22 anys, compagina l'atletisme amb els estudis de comerç internacional. I destaca tant per les seves qualitats físiques com preparació mental.

Carles Castillejo, entrenador:

"És com un cíborg. Es fica una idea al cap i la porta a terme. Jo recordo un seleccionador nostre, a la meva època jove, que  deia que sempre hi ha un debutant que destaca en qualsevol competició. Jo crec que és el seu cas"

I això que la seva prova, els 800 m, és una de les que té més nivell a la selecció espanyola. Fins a 6 atletes tenien mínima i complien els requisits marcats per la federació, però només 3 podien entrar a l'equip. Subcampió d'Espanya, va rebre el permís internacional per competir amb la selecció espanyola, fa menys d'un mes. Durant l'etapa de formació, havia competit amb Hondures i fa 4 anys, en obtenir la nacionalitat espanyola, va decidir fer-ho amb Espanya; però li faltava el permís de la Federació Internacional. Li va arribar just abans del campionat estatal.

"Han sigut 10 dies de pel·lícula"

Un final de pel·lícula que començarà a gaudir el dia 7 d'agost, quan debutarà en les sèries classificatòries olímpiques dels 800 m.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut