Per Joan Fàbregas, el VAR hauria hagut de respectar la decisió de l'àrbitre en el gol de Vinícius (Kiko Huesca / EFE)

Joan Fàbregas: "Hernández Maeso creia que anava a xiular un 5-0 i a debutar bé"

L'exàrbitre santcugatenc i analista de l'"Onze" d'Esport3 ha considerat que el col·legiat del Reial Madrid-Almeria es va veure excessivament influït per les instruccions, segons Fàbregas excessives, d'Hernández Hernández des del VAR
Jordi Sunyer Capella Actualitzat

L'exàrbitre Joan Fàbregas Capellas, analista de l'"Onze" d'Esport3, ha considerat que la polèmica del partit entre el Reial Madrid i l'Almeria disputat al Bernabéu va sobrepassar l'àrbitre del duel, el debutant Hernández Maeso. Fàbregas considera que Hernández Hernández, l'àrbitre del VAR, va intervenir en excés i va condicionar les decisions del col·legiat extremeny.

"Hernández Maeso no és un becari, però és un debutant. Aquest àrbitre va a xiular un partit de 5-0 o 6-0 i començar bé amb el Madrid perquè no ha de ser un partit problemàtic."

 

Sobre l'acció més polèmica del partit, el gol de l'empat a 2 aconseguit per Vinícius, Joan Fàbregas ha deixat clar que era una acció en què no només Hernández Hernández condiciona l'àrbitre, sinó que ni tan sols hi havia d'intervenir.

"La jugada de Vinícius no es pot dir si és mà o no és mà. Jo no sóc capaç de dir si toca amb la part del braç que és punible o no. Per tant, el VAR no pot entrar. Ha de mantenir la decisió de l'àrbitre. El problema de l'àrbitre del VAR és que li diu quatre vegades a l'àrbitre de camp que la pilota pica a l'espatlla. L'àrbitre de VAR no pot estar per atabalar l'àrbitre de camp."

 

Fàbregas considera que Vinícius hauria d'haver estat expulsat per agredir Álex Pozo, una acció que Hernández Hernández va veure però no va voler rearbitrar des del VAR.

"Vinícius dóna un cop amb el braç a Álex Pozo, i és una jugada susceptible de vermella. Es pot ensenyar tot i que no és del tot clara. El cop amb el braç es pot interpretar com a agressió, i s'ha entrat per jugades de molts menys intensitat. L'àrbitre mira la pilota, per tant, és jugada de VAR. És en aquestes jugades quan volem escoltar l'àudio, quan volem saber perquè el VAR no entra."

 

En referència al penal que va suposar l'empat de l'Almeria, transformat per Bellingham, Fàbregas ha admès que la pilota impacta en el braç del central de l'Almeria Kaiky, però que les dues faltes prèvies, de Joselu i de Rüdiger, són molt clares.

"La mà és claríssima, perquè la pilota colpeja el braç, però estem perdent el context de la jugada. L'empenta de Joselu serveix per desequilibrar el defensa de l'Almeria i fa que estengui el braç. I mireu on és Rüdiger, a coll i be del jugador rival. Les dues faltes ho són. Vull entendre que a Hernández Hernández li va passar la falta per alt, i confio en la seva honestedat, però especialment la falta de Rüdiger és molt cridanera. L'àrbitre ha de revisar tot el que veu a la pantalla."

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut