Hermoso i Vilda, en una imatge d'arxiu (EFE)
Hermoso i Vilda, en una imatge d'arxiu (EFE)
futbol

Jenni Hermoso destapa el Vilda més controlador: "Ens feia deixar la porta oberta a la nit"

La davantera campiona del món se sincera sobre la seva relació amb l'exseleccionador estatal

Redacció Esport3Actualitzat

Centrada en l'arrencada de la Lliga mexicana amb el seu nou equip, l'estrella de Tigres Jenni Hermoso és notícia aquest divendres per l'avançament del capítol que protagonitza al programa de viatges Planeta Calleja. La campiona del món aprofita per desvelar alguns dels aspectes més polèmics de l'exseleccionador Jorge Vilda, destituït en l'"efecte dòmino" provocat pel cas Rubiales. La madrilenya posa èmfasi en els seus impulsos controladors envers les jugadores:

"Quan nosaltres anàvem a dormir, havíem de deixar la porta oberta i esperar que ell passés a la nit i deixar que ell parlés amb nosaltres. Deia que era l'únic moment que tenia per parlar personalment amb nosaltres. Si tocava la primera porta de les primeres jugadores, fins que arribava a l'última, potser hi havia jugadores que s'adormien."

En els vuit anys que l'actual entrenador del Marroc va passar al capdavant d'Espanya va exercir control sobre les futbolistes en qüestions que van molt més enllà de l'esport:

"Quan anàvem a comprar, ens esperava i ens preguntava què portàvem a la bossa."

Aquests i altres mètodes van motivar que la tardor de 2022 un grup de 15 jugadores es declaressin no seleccionables a l'espera d'uns canvis profunds al combinat que no van acabar d'arribar mai. 

Amb tot, Hermoso reconeix que està orgullosa de la seva resistència a les pressions rebudes després del petó forçat de l'aleshores president de la RFEF.

"Si hagués admès en aquell moment fer un vídeo dient que no havia passat res, tenia claríssim que podia haver tingut coses extraesportives que m'haguessin ajudat molt. Però vaig sentir el valor, vaig sentir la força i sobretot estava fent una cosa que per a mi era el correcte. Era l'única cosa que prevalia en aquell moment."

Recentment, ha estat distingida pel "Financial Times" com a icona de la lluita antimasclista.

Anar al contingut