La portada de GQ amb Jenni Hermoso
La portada de GQ amb Jenni Hermoso
futbol

Jenni Hermoso carrega contra els futbolistes homes pel cas Rubiales i denuncia amenaces

Jenni Hermoso ha concedit la primera entrevista després del Mundial i el cas Rubiales

Redacció Esport3Actualitzat

Jennifer Hermoso ha carregat contra els futbolistes homes en la primera entrevista que ha concedit després del Mundial i el cas Rubiales. També ha reivindicat el que han fet per canviar la realitat del futbol femení. En una entrevista a la revista GQ, l'exjugadora del Barça ha repassat tot el que ha provocat el cas Rubiales i ha explicat el canvi de mentalitat que han fet moltes futbolistes com ella.

La campiona del món amb la selecció espanyola ha deixat clar que no li ha agradat l'actitud dels futbolistes homes que no s'han posicionat sobre tot el que ha patit. "A mí també m'encantaria centrar-me en el meu esport, però quan veus situacions injustes t'has de posicionar... Hauria ajudat", ha deixat clar Hermoso.

"A mi també m'encantaria poder centrar-me només en el meu esport, però quan veus situacions injustes t'has de posicionar d'un costat o de l'altre. La gent m'odiarà o m'estimarà, però no em fa por dir-ho obertament: el seu suport no sé si ho hauria fet tot més fàcil, però segur que hauria ajudat molt."

L'exjugadora del Barça ha denunciat que els últims mesos ha rebut amenaces pel cas Rubiales i ha deixat clar que ha hagut de patir les conseqüències d'una acte del qual no és la responsable. 

"He hagut d'assumir les conseqüències d'un acte que no vaig provocar, que no havia triat ni premeditat. He arribat a rebre amenaces, i això és una cosa a la qual no t'acostumes mai."

El cas Rubiales ha fet canviar la mentalitat 

Hermoso ha explicat que el cas Rubiales ha servit a moltes jugadores per obrir els ulls. "Amb el que ha passat, moltes de nosaltres hem agafat consciència del que vol dir 'feminisme'", ha reconegut. També ha reivindicat els seus orígens obrers i ha reconegut que no s'amaga a l'hora de ser una cara reconeixible que intenta impulsar un canvi. 

"Poder lluitar per això (unes condicions més dignes per a les futbolistes) és un orgull, i aquí sí que vull fer-me notar. Si haig de posar la meva cara per aconseguir un canvi, que així sigui."

La jugadora madrilenya ha deixat clar que no li agraden alguns discursos que s'han creat contra el futbol femení i els ha volgut desmentir. "Sempre s'ha dit que volem cobrar igual que els homes, i no és veritat", ha explicat. També ha deixat clar que volen millorar els seus drets i no pas igualar el seu salari amb el dels homes. 

"Ens han dit capritxoses. Sempre s'ha dit que volíem cobrar igual que els nois, i no era veritat. Em fa molta ràbia que diguin que el futbol femení no genera tant com el masculí. Òbviament, ho sabem, i mai hem demanat cobrar com ells. Simplement, volíem el més bàsic, tenir un salari mínim, que se'ns respectés i se'ns donés l'oportunitat de poder fer una cosa molt gran. Quan l'hem tingut, hem guanyat un campionat del món."

Sobre l'homosexualitat en el futbol: "El futbol femení és més obert"

Hermoso, amb Alèxia Putellas, després de la final del Mundial (Europa Press)
Hermoso, amb Alèxia Putellas, després de la final del Mundial (Europa Press)

D'altra banda, ha aplaudit que el futbol femení sigui un exemple de diversitat sexual, a diferència del masculí. "Crec que els falten referents... Dono gràcies a aquelles dones que van començar en aquest esport i que van eliminar qualsevol barrera".

Hermoso ha reconegut que la vida li ha canviat radicalment en pocs mesos. "Fa tres mesos no era campiona del món i en cap cas m'hauria imaginat estat en el punt de mira", ha reconegut l'actual futbolista del Pachuca mexicà. Tot i el que li ha passat, ella en treu la part positiva i deixa clar que vol ser recordada com algú que ha ajudat a canviar les coses.

 

"Vull ser recordada, sobretot, com algú que ha intentat que moltes mentalitats canviïn. Per sort o per desgràcia, hi ha aquesta història, però aprendré a aprofitar-la positivament per barallar-me pel que crec que és bo per a la societat. El moviment #SeAcabó ha de portar una nova era."

Els últims mesos han estat difícils per a l'exjugadora del Barça, i no se n'amaga. El fet d'haver d'explicar el que havia patit diverses vegades l'ha afectat personalment, tot i que sap que és important. "Sé que ho havia de deixar anar d'alguna manera", ha acceptat. També ha explicat que treballa en la seva salut mental amb una psicòloga, un aspecte de la seva salut que cuida tant com l'entrenament o el descans.

Anar al contingut