Javier Tebas, durant la compareixença que ha ofert amb motiu de LaLiga GENUINE

Javier Tebas: "El Barça podria haver estat víctima d'un estafador"

El president de LaLiga, que ha preguntat a diferents àrbitres per l'existència de pressions, ha reconegut a Barcelona que contempla la teoria difosa per El Mundo
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
CAS NEGREIRA

Des de Barcelona, on ha participat en un acte de LaLiga GENUINE, Javier Tebas ha alimentat la teoria del xantatge d'Enríquez Negreira al Barça, revelat pel diari El Mundo, basat en el manteniment del servei d'assessorament arbitral:

"El Barça podria haver estat víctima d'un xantatge de Negreira. En la meva vida he vist de tot, tant que fins i tot he escrit un llibre sobre tripijocs al futbol. O Negreira serà un estafador, que no m'estranyaria tal com veig les circumstàncies, o sentencien al Barça i a ell per corrupció."

Els àrbitres neguen cap pressió

Davant les sospites que el cas hagués derivat en pressions a l'estament arbitral, el president de LaLiga ha explicat que l'organisme ha fet les seves indagacions:

"La nostra feina ha estat parlar amb els responsables del Comitè Tècnic d'Àrbitres d'aquell moment, López Nieto i Puentes Leira, i m'han dit que no van rebre pressions del senyor Negreira durant els seus mandats. El president del CTA depèn més de la RFEF, però hem anat a buscar-los."

L'advocat vitorià ha refermat la posició expressada aquesta setmana. Esportivament és un cas prescrit, i penalment no entorpiran la feina de la Fiscalia:

"En l'àmbit de la disciplina esportiva són uns fets prescrits. En cas que siguin punibles no podran ser sancionats perquè estan prescrits en l'àmbit esportiu. Repeteixo, però, que no estan prescrits en l'àmbit penal. En el nostre cas sempre hem estat molt actius quan veiem indicis de corrupció entre particulars, com els casos de primes a tercers. S'hauria obert un expedient disciplinari per aclarir la situació."

"Si haguéssim de posar una denúncia en l'àmbit penal, obstaculitzaríem la investigació que du a terme la Fiscalia. Veurem cap on porta, crec que acabarà d'aquí uns mesos. El cas s'ha d'aclarir a la Fiscalia de Barcelona. 

Pendents de recórrer la inscripció de Gavi

En un altre àmbit de coses, Tebas ha confessat que LaLiga encara no s'han oposat a la mesura cautelar que va obligar l'òrgan a fer la inscripció de Gavi abans del tancament de l'última finestra. No obstant això, no dubta que tiraran endavant el tràmit, encara dins de termini.

No ha marxat sense recordar que, si s'estima oposició de la Lliga, Gavi seguiria jugant amb fitxa del juvenil. Aleshores, inscriure l'andalús i el recent arribat Julián Araujo l'estiu que ve dependria dels ingressos que demostrés el club blaugrana.

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut