Jaume Roures, fundador de Mediapro
Jaume Roures, fundador de Mediapro (EFE)
Futbol

Jaume Roures proposa un nou model de propietat per al Barça

L'empresari ha ofert una entrevista a RAC1 en què ha confirmat la venda de les seves accions a Mediapro i ha abordat el tema de la propietat del club blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

Jaume Roures, fundador de Mediapro, ha explicat en una entrevista concedida al programa de ràdio 'El món a RAC1' la seva sortida de l'empresa, després que el consell d'administració de la companyia hagi decidit apartar-lo com a conseller delegat.

Al marge de la seva marxa, Roures no ha esquivat altres assumptes i ha tornat a obrir el meló del model de propietat del Barça:

"És mentida que el soci en tingui la propietat."

Roures va col·laborar amb un aval perquè Joan Laporta pogués ser president del Barça el 2021 i va abonar un total de 100 milions d'euros pel 24,5% de Barça Studios mitjançant Orpheus Media, una empresa administrada per l'empresari català.

"No em plantejo comprar el Barça, però m'agradaria un debat sobre la propietat. El Barça, com La Caixa, pot fer una fundació que protegeixi una àmplia majoria de la propietat i treure al mercat el 25% o 35%. D'aquesta manera protegeixes la propietat col·lectiva."

Roures ho ha comparat amb el Manchester United:

"Ara que el United està en venda es parla de cinc o sis milions. Si el Barça en val quatre, el 30% són 1,2. Ja estaria tot solucionat. Cal canviar la mentalitat de la gent."

Roures s'ha mostrat molt crític amb aquesta situació:

"No pot ser que algú se'n vagi i deixi un forat de 800 milions. El nostre drama és que no puguem debatre. Per tenir futur cal buscar solucions, cal treure's la llosa del deute."

De tota manera, el fundador de Mediapro no té intenció d'entrar al club blaugrana:

"No m'interessa el món de la presidència i de la junta. No m'agradaria ser president del Barça."

A banda de parlar en profunditat del Barça, Roures ha parlat dels seus litigis amb Luis Rubiales al capdavant de la Reial Federació Espanyola de Futbol:

"Quan va entrar Rubiales ens va prendre el contracte."

"A Rubiales li hem guanyat judicis de 20 milions d'euros."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut