Jannik Sinner, en una imatge recent (Reuters)

Jannik Sinner va jugar a Indian Wells dopat, però el declaren innocent

El tenista italià, número 1 del món, perd els resultats, els punts i els premis econòmics que va aconseguir al torneig californià, però els tribunals atribueixen el seu positiu a un error del seu fisioterapeuta
Redacció Esport3 Actualitzat

Jannik Sinner és un dels joves tenistes cridats a regnar els propers anys al rànquing ATP, juntament amb Carlos Alcaraz. De fet, l'italià és l'actual número 1 del tenis mundial amb només 21 anys, però s'ha escapat de ser sancionat durament per un cas de doble dopatge que podria haver marcat la seva carrera.

Alcaraz i Sinner, en una imatge d'arxiu

Sinner va donar positiu en clostebol dues vegades als controls del torneig d'Indian Wells, als Estats Units, el passat 10 de març. El clostebol és una de les substàncies prohibides per l'Agència Mundial Antidopatge, i se li va detectar amb una milmilionèsima part per cada gram de mostra. Però després de la investigació d'un tribunal independent, l'Agència Internacional d'Integritat del Tenis (ITIA) l'ha declarat innocent de tota culpabilitat i negligència, tot i confirmar el dopatge de Sinner.

Segons un comunicat publicat pel mateix equip de Sinner aquest dimarts, el tenista s'hauria dopat per transferència involuntària del seu fisioterapeuta, que s'hauria fet un tall en un dit. Per curar-lo hauria comprat un fàrmac disponible a qualsevol farmàcia i que contenia la substància prohibida, sense adonar-se'n. El clostebol hauria entrat al cos del tenista perquè el fisioterapeuta hauria tractat les lesions de Sinner sense guants i amb restes a les mans de la substància dopant, que haurien causat la contaminació involuntària.

Crítiques a l'entorn del tenis

La decisió no ha convençut a tothom: qui ja ha aixecat la veu és Nicholas Kyrgios, que titlla la resolució de "ridícula", i que Sinner hauria d'haver estat sancionat amb dos anys fora de les competicions.

Però l'ITIA ha valorat la predisposició de Sinner a resoldre la situació. El tenista ja va seguir jugant després d'Indian Wells perquè va apel·lar la decisió i va col·laborar amb la investigació. Un cop fet públic el dictamen del tribunal, l'italià accepta la retirada dels punts, el premi econòmic i els resultats d'Indian Wells.  Al torneig, Sinner va arribar a les semifinals, on va perdre amb Carlos Alcaraz, guanyador de la competició. Ara, l'italià se centra en el proper US Open, on hi arribarà després de guanyar aquest mateix cap de setmana a Cincinnati.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut