Jannik Sinner amb el guardó del US Open
Jannik Sinner amb el guardó del US Open (Reuters)
Tenis

Jannik Sinner aixeca el seu segon Grand Slam i consolida el canvi generacional

El tenista italià mostra tot el seu nivell de tenis per imposar-se al nord-americà Taylor Fritz en tres sets (6-3, 6-4 i 7-5)

Àlex ÁvilaActualitzat

Any I al tenis mundial després del "Big Three". La tirania que Roger Federer va iniciar el 2003 a Wimbledon i que van continuar Rafa Nadal i Novak Djokovic ha posat punt final aquest diumenge a l'Arthur Ashe. Més de 20 anys més tard, es tanca una temporada sense que el manacorí ni el serbi --el suí, ja retirat, tampoc-- aixequin cap Grand Slam. Això sí, Djokovic es va poder treure una gran espina a París, amb la medalla d'or als Jocs Olímpics.

Malgrat tot, el relleu generacional ja és aquí i té noms i cognoms: Jannik Sinner i Carlos Alcaraz. Els dos tenistes han fet un pas endavant i s'han repartit els quatre Grand Slams d'aquest 2024. L'italià va començar la temporada amb la victòria a l'Open d'Austràlia i l'ha tancat amb el triomf a l'Open dels Estats Units. El murcià, per la seva part, es va coronar a la terra de Roland Garros i va repetir títol a la gespa de Wimbledon.


Sinner silencia l'Arthur Ashe

El número 1 del tenis mundial Jannik Sinner arribava a l'Arthur Ashe com a principal favorit al títol. Al davant, però, tenia l'heroi local, un Taylor Fritz que ha realitzat el millor torneig de la seva carrera esportiva i que volia aconseguir una victòria que fa 21 anys que no es produeix. L'últim nord-americà que va guanyar l'Open dels Estats Units va ser Andy Roddick, l'any 2003.

L'italià ha començat el partit amb una classe magistral de tenis davant d'un Fritz que no ha pogut fer res per contrarestar el gran nivell del seu rival. Sinner s'ha anotat els dos primers sets per 6-3 i 6-4 en poc més d'una hora i quinze minuts. 


Reacció insuficient al tercer set

Fritz ha volgut plantar cara a Sinner i ha estat a punt de sorprendre'l a la tercera mànega. El nord-americà ha augmentat el seu nivell i, amb 3-3 al marcador, ha aconseguit fer un break que ha consolidat amb el seu servei. Fritz ha tingut el gran suport dels aficionats a l'Athur Ashe, l'estadi més gran i sorollós del món. 


Però Sinner ha reaccionat i s'ha emportat el joc següent, un break que ha deixat tocat Taylor Fritz. El nord-americà no s'ha recuperat i Jannik Sinner ha sentenciat la seva victòria amb un nou break (7-5). L'italià ha aixecat així el segon Grand Slam de la seva carrera.

Anar al contingut