Munuera i Xavi Hernández a la Copa del Rei (Europa Press)
Futbol

L'àrbitre de la final de la Supercopa que no agradarà a Real Madrid Televisión

El Reial Madrid i el Barça es veuran les cares a la final amb un assistent que té experiència en clàssics

Redacció Esport3Actualitzat

Les polèmiques arbitrals estan a l'ordre del dia, i l'equip que arbitra habitualment està en el punt de mira. I més, quan hi ha partits com la final de la Supercopa d'Espanya, que aquesta vegada enfronta el Reial Madrid i el Barça (diumenge les 20 h).

Els dies previs a un clàssic es respira ambient de nervis, i tensió. Entremig, hi ha certes ganes de conèixer qui dinamitzarà aquest duel. En aquest cas, el dubte ja està resolt. Juan Martínez Munuera serà l'encarregat de xiular el partit.

A Madrid, la designació ha aixecat polseguera i han recuperat un dels vídeos polèmics de Real Madrid Televisión mostrant els suposats errors que el col·legiat ha tingut en contra del Madrid en partits del passat.

Munuera no estarà pas sol. L'equip arbitral el completarà Mario Melero López, com a quart àrbitre, juntament amb Diego Barbero Sevilla i Miguel Martínez Munuera com a assistents a la banda. També, Iker De Francisco Grijalba i Francisco Hernández Maeso, com a assistents del VAR.

 

L'àrbitre, amb experiència

El clàssic de diumenge serà el quart per a Juan Martínez Munuera, que va coincidir per última vegada amb el Madrid i el Barça a la tornada de la semifinal de la Copa del Rei de la temporada passada. Un partit que va acabar amb victòria madridista, i es van endur el títol davant de l'Osasuna.

Munuera i Xavi Hernández a la Copa del Rei contra el Barça (Europa Press)

Munera és àrbitre de Primera Divisió des de l'any 2013, i internacional des del 2015. Es va estrenar en un clàssic la temporada 2020-2021, en la setena jornada al Camp Nou. També, resultat favorable per al Reial Madrid. Aquí va haver-hi indignació per part del conjunt blaugrana, que es va mostrar en desacord amb l'actuació de l'àrbitre quan va canviar de decisió i va assenyalar penal en una acció de Lenglet sobre Sergio Ramos.

Una altra cita de Martínez Munuera, la segona, va ser quan el Barça va marcar un clar 0 a 4 al Madrid en l'estrena de Xavi Hernández a la banqueta blaugrana, al Santiago Bernabéu.

El clàssic més recent va ser fa uns mesos, el 5 d'abril del 2023, on el Reial Madrid va golejar el Barça al Camp Nou (0-4).

Propera cita

L'estadi Al-Awwal Park de Riad ja està preparat per tremolar. Diumenge, a les 20 h, la final de la Supercopa enfrontarà el Reial Madrid i el Barça, i on aquest serà el quart clàssic de Martínez Munuera.

De moment, amb el que porta de clàssics, ha xiulat dues victòries madridistes, i una de blaugrana. Veurem si aquesta vegada Muniesa iguala els triomfs. En cas contrari, l'afició blaugrana podria dubtar del favoritisme de Munuera.

El que també veurem, i que no està clar, és el favoritisme de l'afició de l'Aràbia, que ha cantat en català a la Supercopa per animar el Barça, i en castellà, per animar el Madrid. Se sortirà de dubtes diumenge.

 

Anar al contingut