Jude Bellingham s'haurà de gratar la butxaca (Reuters)
Eurocopa 2024

Ja es coneix la sanció que la UEFA imposa a Bellingham

El jugador del Reial Madrid ha estat castigat per la celebració inapropiada del seu gol contra Eslovàquia

Anglaterra serà als quarts de final de l'Eurocopa després de remuntar in extremis contra Eslovàquia. Jude Bellingham va ser clau, amb un gol de xilena al darrer minut del temps afegit, per portar el partit a la pròrroga. L'afició anglesa va esclatar d'alegria i el jugador del Reial Madrid fins i tot va perdre els papers durant la celebració amb un gest que li ha sortit molt car.

El davanter es va posar les dues mans als genitals mentre semblava que mirés cap a la banqueta eslovaca. La imatge no va trigar a fer-se viral a les xarxes socials i el mateix jugador va sortir a donar explicacions

"És una broma interna amb uns amics íntims que eren a l'estadi. Només sento respecte per com l'equip d'Eslovàquia ha jugat aquesta nit."

Investigació de la UEFA

La UEFA, però, va decidir sortir al pas i obrir una investigació per aquest gest. Segons va informar el màxim organisme del futbol europeu, un inspector "d'ètica i disciplina de la UEFA portarà a terme una investigació disciplinària en relació amb una possible violació de les normes bàsiques de conducta decent per part del jugador Jude Bellingham".

En el codi disciplinari de la UEFA, apareix que serà motiu de sanció "qualsevol conducta que insulti o violi els principis decents de conducta". A partir d'aquí, Bellingham pot ser multat econòmicament o podria ser sancionat per un partit o per un període específic de temps.

El veredicte 

La UEFA no ha acceptat les declaracions de l'anglès i la investigació ha determinat que la sanció de Jude Bellingham sigui de 30.000 euros i una amenaça d'un partit de sanció si reincideix en un termini d'un any natural. La selecció anglesa temia que l'estrella de l'equip no pogués jugar els quarts de final contra Suïssa, tal com li ha passat a Merih Demiral, el davanter de Turquia sancionat amb dos partits. Finalment, però, l'anglès respira alleugerit i podrà comptar amb la seva estrella per al que queda d'Eurocopa. 

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
Anar al contingut