Eurocopa

Itàlia elimina Espanya als penals i jugarà la final de l'Eurocopa

La selecció italiana ha estat més encertada en els llançaments des dels 11 metres i és la primera finalista

David CarballoActualitzat

Luis Enrique ha apostat per un onze titular amb la presència de quatre futbolistes catalans: Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets i Dani Olmo, i amb la sorprenent suplència d'Álvaro Morata. El seu lloc l'ha ocupat el basc Mikel Oyarzabal, que va transformar el penal decisiu contra Suïssa. Itàlia, que havia jugat fins ara amb un estil més ofensiu que en altres campionats, ha decidit tornar als orígens i ha decidit esperar i buscar sorprendre en algun ràpid contraatac. 

En la primera meitat, Espanya ha dominat clarament la possessió però amb poca profunditat ofensiva i poques ocasions de perill generades sobre la porteria de Donnaruma. Les més clares les han tingut Dani Olmo, que ha topat amb una bona aturada del porter italià, i Busquets, amb un xut ajustat des de la frontal fregant el travesser. Els italians han avisat després d'una mala sortida d'Unai Simón que Barella no ha sabut culminar amb èxit.

En la represa, el guió s'ha mantingut i la selecció espanyola ha seguit dominant de la mà de Pedri, que als seus 18 anys s'ha coronat a Wembley amb una gran actuació. Però els italians no han perdut els nervis i, en el minut 60, Chiesa ha trencat l'empat inicial culminant una ràpida contra amb un xut creuat fora de l'abast d'Unai Simón.

 

Luis Enrique ha fet canvis per buscar la reacció del seu equip i l'entrada de Morata ha estat decisiva, ja que, en el minut 80, el davanter de la Juventus ha marcat l'empat a un aprofitant una bona paret amb Dani Olmo. En el tram final, el combinat espanyol ha acabat fent més sensació de perill i més sencera físicament, però l'empat ha estat inamovible i la pròrroga ha estat inevitable.

En els 30 minuts extres, la tercera pròrroga consecutiva que disputa Espanya en aquesta Eurocopa, els homes de Luis Enrique han buscat el gol amb més insistència que els italians, que han esperat ben ordenats en defensa. A la segona part de la pròrroga, Eric Garcia, amb rampes, ha hagut de demanar el canvi i ha deixat el seu lloc a Pau Torres.

En el 114, Berardi ha batut Unai Simón però el seu gol no ha pujat al marcador per fora de joc del futbolista italià. Amb el pas dels minuts, la por a perdre ha provocat que cap dels dos equips hagi pres riscos i el pas a la final s'ha acabat decidint a la pròrroga. En els llançaments des dels 11 metres, Dani Olmo i Morata han fallat, i Itàlia ha estat més encertada i s'ha classificat per a la gran final de diumenge. Anglaterra o Dinamarca serà el seu rival.

Anar al contingut