Els tenistes mostren el seu rebuig pel cas Sinner
Els tenistes mostren el seu rebuig pel cas Sinner (Reuters)
Tenis

Indignació al món del tenis pel dopatge de Sinner

Tenistes com Nick Kyrgios, Denis Shapovalov o Simona Halep exploten contra la decisió de no sancionar Sinner després del seu doble positiu a Indian Wells

Redacció Esport3Actualitzat

"Ridícul", "Ens prenen per idiotes", o "Tracte diferencial". Són tres de les opinions que han transcendit de diferents tenistes un cop s'ha sabut la decisió de l'Agència Internacional d'Integritat en el Tenis (ITIA) de perdonar el número 1 mundial Jannik Sinner pel seu dopatge al torneig d'Indian Wells al març.

Sinner ha esquivat la dura sanció que correspon en aquests casos (com la prohibició de competir durant dos anys en el tenis professional) perquè les investigacions han determinat que estava dopat per culpa del seu fisioterapeuta, que l'hauria contaminat sense voler perquè es curava una ferida en un dit amb un fàrmac que tenia clostebol.

Al final, Sinner només perdrà el premi econòmic aconseguit a Indian Wells i els punts assolits per al rànquing mundial, sancions que el tenista italià accepta sense posar-hi traves. Però la decisió del tribunal que l'ha investigat ha aixecat polseguera. Un dels tenistes més populars que s'ha queixat del dictamen és el sempre polèmic Nick Kyrgios.

L'australià, allunyat de les pistes per una lesió de llarga durada, ha estat dels primers a expressar la seva opinió a les xarxes socials, i defensa la suspensió de Sinner.


Un altre dels que tampoc s'ha mossegat la llengua és Denis Shapovalov (que va arribar a ser el 10è millor jugador del món). Es pregunta com s'han de sentir aquells tenistes que sí que han estat sancionats per dòping quan han exposat raons similars, i diu que no es competeix en igualtat de condicions.


Precisament, és el cas de la romanesa Simona Halep, exnúmero 1 i que ha tornat a la competició aquest any després de ser sancionada per dopatge el 2022.

No s'ha referit directament a Sinner, però ha publicat una història al seu compte d'Instagram amb un missatge filosòfic, on diu que "qui ha comès una injustícia no queda en deute cap als altres, sinó cap a si mateix. Injustícia".

La història de Halep al seu compte personal d'Instagram

Un altre dels tenistes que s'ha expressat a Instagram és l'espanyol Roberto Carballés, número 54 del rànquing ATP. A la seva història, feia un recull de les diverses crítiques del tenis que hi ha hagut cap a Sinner,

La història d'Instagram de Roberto Carballés contra Sinner

També hi han dit la seva Gastao Elias, Liam Broady, Vasek Pospisil o Lucas Pouille, que directament acusa els estaments del tenis de prendre'ls per idiotes. Tots ells ara ocupen un segon pla en l'elit del tenis mundial, però a hores d'ara tampoc hi ha hagut opinions a favor de l'actual número 1 del món.

Anar al contingut