Hugo Mallo durant la seva etapa al Celta
Hugo Mallo durant la seva etapa al Celta (EFE)
Futbol

Hugo Mallo és declarat culpable d'abús sexual

El magistrat del jutjat penal 19 de Barcelona ha dictat sentència contra l'excapità del Celta per tocar els pits a la dona que exercia de mascota de l'Espanyol

Redacció Esport3Actualitzat

L'actual jugador de l'Aris grec, Hugo Mallo, ha estat declarat culpable d'abús sexual contra la persona que feia de mascota de l'Espanyol. Així ho ha dictat la sentència del jutjat penal número 19 de Barcelona, amb el magistrat Salvador Roig. Una sentència que ha arribat dos mesos després del judici oral per uns fets que es remunten al 24 d'abril del 2019.

Aquell dia, el Celta de Vigo va visitar l'Estadi de Cornellà-el Prat per disputar un partit de Lliga contra l'Espanyol. Moments abans de les 20.30, hora en què començava el duel, es va produir la tradicional salutació entre els 22 protagonistes de l'enfrontament. Va ser llavors quan va haver-hi la trobada entre Hugo Mallo, llavors capità del Celta, i la mascota de l'Espanyol.

La denúncia contra el jugador va ser posada l'endemà del partit i detallava que "Mallo va introduir les mans sota la disfressa i va tocar els pits" de la mascota "Ana", com es va anomenar la víctima per protegir el seu anonimat. Ara, el jutge del cas determina que:

"Queda provat que l'acusat Hugo Mallo Novegil, sobre les 20.30 del dia 24 d'abril del 2019, (...) en el moment de realitzar les salutacions tant als components de l'equip com a les persones que caracteritzen les mascotes de l'Espanyol, sent aquestes un periquito i una periquita, a l'arribar a l'altura de l'Ana, disfressada aquesta de periquita, l'acusat, amb la intenció de satisfer el seu ànim libidinós i de menyscabar la indemnitat sexual d'aquesta, li va ficar les mans per sota de la disfressa i li va tocar els pits, motiu pel qual es va veure obligada a retrocedir i apartar l'acusat amb la mà dreta."

El moment de l'abús sexual d'Hugo Mallo a la mascota de l'Espanyol
El moment de l'abús sexual d'Hugo Mallo a la mascota de l'Espanyol (AS)

Indemnització de 1.000 euros 

El 2023 va entrar en vigor la reforma del Codi Penal amb la llei del "només sí és sí", per la qual cosa, en l'actualitat, Hugo Mallo hauria estat condemnat per un delicte sexual. Com que els fets es van produir quatre anys abans, el futbolista esquiva aquest delicte i el jutge ha imposat una indemnització per danys morals de 1.000 euros més interessos, a més del pagament de 10 euros diaris durant 20 mesos.

Anar al contingut