Deco podria deixar el càrrec com a director esportiu del Barça
Deco podria deixar el càrrec com a director esportiu del Barça (AFP)
Barça

Incògnita per la continuïtat de Deco com a director esportiu del Barça

El portuguès ha treballat tot l'estiu lligat als problemes econòmics del club en un mercat blaugrana en què hi ha hagut més sortides que no pas entrades

Redacció Esport3Actualitzat

Segurament pocs aficionats barcelonistes podien imaginar un inici de Lliga com el que ha tingut el Barça. 12 punts de 12 possibles i mirant el Reial Madrid pel retrovisor quatre punts per darrere. El bon joc de l'equip i els resultats obtinguts contrasten amb el pobre mercat de fitxatges que ha fet el club.

L'expectació entre l'afició blaugrana va començar amb les declaracions del president Laporta a l'inici de l'estiu, quan afirmava que el club podia assumir qualsevol operació de mercat. Finalment, però, el Barça ha tancat el capítol d'entrades amb Dani Olmo i Pau Víctor. En canvi, el de sortides ha estat més abundant.

Oriol Romeu, Clément Lenglet, Vitor Roque i Àlex Valle han sortit cedits, i Ilkay Gündogan ha marxat de franc, igual que Sergi Roberto, que no va renovar contracte. El Barça tampoc va fer caixa amb el traspàs de Sergiño Dest al PSV Eindhoven. De fet, el club blaugrana únicament ha aconseguit benefici amb Julián Araujo, Mika Faye i Marc Guiu.


Les dificultats de Deco

En aquest context, el director esportiu del FC Barcelona, Deco, no ha tingut el mercat de fitxatges desitjat. El portuguès ha contactat amb diferents agents de jugadors, els quals han acabat fitxant per altres clubs pel límit en el fair play financer dels blaugranes. Tot plegat, sumat als grans problemes en la inscripció de Dani Olmo a la Lliga, un fet que ha anat desgastant Deco fins que va acabar esclatant.

Així ho informa el diari Sport, segons el qual el portuguès va expressar el seu malestar amb el club a l'entrada d'un edifici on es va reunir amb l'agent d'un jugador. "Soc el director esportiu més pobre d'Europa", va expressar el portuguès. El mateix mitjà afirma que Deco medita deixar el càrrec, una informació que, immediatament després, el club blaugrana va desmentir en un comunicat oficial.

"La resposta del FC Barcelona no pot ser més enèrgica sobre l'alt grau de satisfacció que es té per la feina d'en Deco."

Anar al contingut