Frenkie de Jong, contra el Reial Madrid
Frenkie de Jong, contra el Reial Madrid (Europa Press)
Barça

Creix la incertesa sobre la lesió de Frenkie de Jong

El migcampista holandès continua la recuperació en solitari i sense notícies de quan podrà tornar

Actualitzat

La tornada de Frenkie de Jong continua sent una incògnita. Flick explicava fa uns dies en roda de premsa que la recuperació anava per bon camí i que esperava que es reincorporés a la feina de grup després dels partits de seleccions, però a hores d'ara des del club no tenen cap notícia que el migcampista holandès es pugui reincorporar a la dinàmica normal de l'equip en els pròxims dies.

La intenció del jugador és continuar amb el tractament conservador per recuperar la plena mobilitat del turmell dret, castigat per tres lesions la campanya anterior, i descarta, de moment, la proposta del club de plantejar-se la possibilitat de passar pel quiròfan. Segons el jugador, aquesta opció no té plenes garanties d'èxit i s'estima més continuar amb la recuperació actual. 

Una situació que s'arrossega des de fa gairebé cinc mesos. Va ser el 21 d'abril, al Bernabéu, l'últim cop que Frenkie de Jong vestia la samarreta blaugrana sobre la gespa en un partit oficial. Des de llavors, el migcampista holandès no ha tornat a estar a disposició per ser alineat, ni amb Xavi, ni tampoc ara amb Hansi Flick. De fet, també es va perdre l'Eurocopa, quan Koeman va decidir no forçar el seu retorn. 

Al club veuen la situació amb preocupació per la llarga absència d'un jugador amb qui fa temps negocien una possible renovació. De Jong finalitza contracte el juny del 2026 i si no accepta allargar el contracte, la intenció del Barça seria posar-lo al mercat de cara a l'estiu de l'any vinent.

Operar o no operar: aquesta és la qüestió

Víctor Font ha confessat durant la seva compareixença que va coincidir amb el jugador i que van parlar sobre els seus problemes físics i les possibles solucions: "Me l'he trobat de casualitat i m'ha dit que prefereix no operar-se, que, encara que des del club l'hi han proposat, no li donen garanties d'èxit." 

Anar al contingut