Ultres de l'Espanyol envaeixen el camp durant la celebració del Barça (EFE)

Identificaran els ultres de l'Espanyol per expulsar-los de tots els estadis

La Lliga denunciarà els fets i l'Espanyol condemna "qualsevol tipus de violència" al futbol: "Són fets aïllats que no representen el club"
Redacció Esport3 Actualitzat

Després d'analitzar les imatges de la invasió a Cornellà-el Prat durant la celebració del Barça, la Lliga denunciarà els fets davant els organismes competents. En col·laboració amb l'Espanyol, identificarà tots els responsables perquè, si legalment s'escau, no puguin tornar a un camp de futbol.

La Lliga estudia ara a qui eleva la denúncia dels fets, en principi al Comitè de Competició de la RFEF, que és qui té les competències per sancionar els clubs amb el tancament total o parcial dels estadis. En alguns casos, també es deriva a Antiviolència (CSD).

Els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació per trobar els responsables que van obligar els jugadors del Barça a córrer cap al vestidor en plena celebració. De moment, no hi ha oficialment participants identificats ni detinguts.

Dos candidats del PP, entre els ultres que van saltar al camp

Tot i que les càmeres que hi havia al camp han fet trascendir la identitat d'algunes persones que van provocar aldarulls. Com el d'un aficionat que va trencar una càmera de televisió, que ha resultat ser un candidat del PP.

Es tracta de Yago Darnell, número 9 a la llista del Partit Popular per Sant Joan Despí i entrenador del Cadet A Preferent del club Junior de Sant Cugat del Vallès. Darnell ja ha renunciat a la llista de Sant Joan Despí i com a entrenador del Junior.

 

 

Un segon candidat del PP també ha estat identificat entre els ultres que van saltar al camp de l'Espanyol. És el número 11 de Cerdanyola, Carlos Ferrer-Calbetó.

La seguretat, desbordada

Segons el cos de policia, "es va garantir la protecció de jugadors i àrbitres" al túnel de vestidors, reforçat amb seguretat privada. Mentre que al primer assalt van poder contenir la invasió, es van veure desbordats en el segon intent dels ultres blanc-i-blaus.

La Subdirecció General de Seguretat decidirà si sanciona el club per manca de seguretat. El càstig, en cap cas, afectarà els dos últims partits de la temporada a casa, i a nivell econòmic podria arribar fins als 600.000 euros.

El club, que tindrà aquest dilluns diverses reunions per analitzar els fets, assegura que el dispositiu de seguretat estava reforçat i consensuat amb Mossos i pel director de partit de la Lliga.

Mossos d'Esquadra actuen contra els ultres de l'Espanyol (EFE)

El conseller delegat del RCD Espanyol, Mao Ye, ha assegurat que són "fets aïllats que no representen el club."
 

"Condemnem tot tipus de violència al futbol. Farem tot el possible per erradicar aquests fets i que no tornin a passar al camp de l'Espanyol"

Per la seva banda, el president del Barça, Joan Laporta, ha confirmat que no demanaran responsabilitats. 

"L'Espanyol, tant la directiva com el públic, en general va estar molt correcte i va actuar amb molta esportivitat. L'incident va ser aïllat i per sort no hem de lamentar res greu"

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut