Hugo Mallo, excapità del Celta, acusat d'abús sexual a la dona que exercia de mascota de l'Espanyol

Els fets que destapa el diari As van tenir lloc al passamans d'un partit del 2019 entre tots dos equips a Cornellà-el Prat
Redacció Esport3 Actualitzat

L'exjugador del Celta Hugo Mallo, actualment a l'Internacional de Porto Alegre brasiler, serà jutjat l'11 de juliol per la presumpta comissió d'un delicte d'abús sexual a la dona que exercia de mascota de l'Espanyol. Els fets que destapa el diari As van tenir lloc al passamans del partit que va enfrontar tots dos equips l'abril del 2019 a Cornellà-el Prat i va acabar amb empat a 1, gols de Wu Lei per als locals i Maxi Gómez per als gallecs.

Les fotografies aportades pel mitjà madrileny mostren que, un cop saludats els rivals, Mallo és, com a capità de l'equip, el primer de la filera del Celta a donar la mà al Perico abans de cometre l'abús a la dona que anava vestida de Perica. Segons recull la denúncia, Mallo es va aturar davant seu i va introduir les mans sota la disfressa, fent-li tocaments als pits. "Diu la declarant que li va agafar els pits amb les mans i va començar a fer moviments."

Tant l'advocada de la presumpta víctima com la Fiscalia sol·liciten per al futbolista de 32 anys una pena de 24 mesos de multa i una quantitat econòmica diària d'acord amb el patrimoni de l'acusat. El Codi Penal contempla aquest càstig per als casos en què "sense violència o intimidació i sense que hi hagi consentiment, es realitzen actes que atemptin contra la llibertat o indemnitat sexual d'una altra persona".

La imatge del moment investigat, difosa per l'As

Després d'aquest moment, Mallo va venir a jugar tres vegades més contra l'Espanyol. L'any passat, en partit corresponent a la Copa, va acabar fent de porter per l'expulsió de Marchesín.

La reacció de l'Espanyol i el llarg camí judicial

L'Espanyol va ser informat per la presumpta víctima l'endemà dels fets i es va posar a la seva disposició per abonar els costos de l'assistència jurídica. També explica l'As que l'empresa de seguretat que la contractava per fer de mascota va activar el protocol contra l'abús sexual i per raó de gènere.

El camí judicial del cas ha estat llarg. Els jutjats de Cornellà van ordenar el sobreseïment de la causa per considerar que "no resultava degudament justificat la perpetració del delicte". No obstant, l'Audiència de Barcelona va revocar-ho.  

El Celta torna a veure com un jugador seu és investigat per abús sexual. El 2022 el davanter Santi Mina va ser condemnat a 4 anys de presó per abusar d'una dona l'estiu del 2017 mentre el jugador estava de vacances al cap de Gata.

Hugo Mallo ha jugat més de 300 partits amb el Celta
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut