De Jong, durant un escalfament (Reuters)
De Jong, durant un escalfament (Reuters)
Barça

Hi ha cas Frenkie de Jong: renovació o porta oberta

El Barça espera una resposta del neerlandès a l'oferta per ampliar el contracte. De Jong medita un canvi d'aires

Redacció Esport3Actualitzat

Des de fa setmanes, Frenkie de Jong té sobre la taula una oferta de renovació. El Barça li planteja ampliar la seva vinculació, més enllà del juny del 2026, però rebaixant considerablement els seus emoluments. En l'últim acord, el neerlandès tenia firmat per al curs 24-25 una fitxa de 26 milions d'euros bruts, una de les més altes de la plantilla.

Aquest salari, afegint-hi a més l'amortització pendent del seu fitxatge l'estiu del 2019, suposaria un fort impacte a efectes de "fair-play". L'actual situació financera ja té el Barça prou lligat de mans i peus davant la Lliga a l'hora d'inscriure nous futbolistes.

Al club li urgeix revisar el contracte de De Jong. Però ell, mentrestant, no ha donat cap resposta a la proposta de renovació. El silenci del migcampista, de fet, genera cert nerviosisme.

 

Com va explicar el periodista Lluís Canut al programa "Onze", el mateix De Jong comença a tenir dubtes sobre la seva continuïtat. Així com anys enrere el jugador es va tancar en banda i va ignorar els cants de sirena des de Manchester, ara no veuria malament un canvi d'aires. Té 26 anys i l'aspiració de celebrar més títols, especialment a Europa.

Per al Barça, la sortida de Frenkie de Jong també podria suposar un alè des del punt de vist econòmic. Té cartell a Europa i el club està obert a escoltar ofertes, però suculentes. De moment, no n'ha arribat cap. El Manchester United i el Chelsea sempre han estat atents i, segons informa "Jijantes", també el Tottenham s'ha afegit a la llista de pretendents. Per a Deco, el cas De Jong serà una de les patates calentes de les pròximes setmanes.

Anar al contingut