Hernández Hernández expulsant Sergi Roberto, l'any 2018
Hernández Hernández expulsant Sergi Roberto, l'any 2018 (Europa Press)
FUTBOL

Hernández Hernández es desmarca de Negreira: "Mai m'han dit d'afavorir el Barça"

L'àrbitre internacional ha negat tenir una relació propera amb l'antic directiu del CTA

L'endemà de la roda de premsa de Medina Cantalejo, president del Comitè Tècnic d'Àrbitres, per analitzar la situació de l'arbitratge espanyol, el col·legiat Alejandro Hernández Hernández ha parlat amb "El partidazo" de la COPE. L'àrbitre canari ha negat que ell i els seus companys tinguessin cap relació propera amb Enríquez Negreira i ha explicat que mai ha rebut cap indicació d'afavorir el Barça.

Hernández Hernández ha remarcat el "dany irreparable" que ha suposat per al col·lectiu arbitral la polèmica del cas Negreira. No obstant això, ha confirmat la poca relació dels col·legiats professionals espanyols amb l'antic directiu del CTA:

"Ell trucava als ascendits i descendits. A partir d'allà, hi coincidies a les quatre convocatòries dels àrbitres, et reunies un minut amb ell i et deia on estaves classificat. Firmaves un paper i aquesta era tota la relació que hi tenies."

Preguntat sobre si havia xiulat mai a favor del Barça, el col·legiat s'ha mostrat clar: "Dels primers cinc partits del primer equip que vaig arbitrar, en van guanyar només dos, i era l'època del millor Barça, el que era una piconadora. Si l'objectiu era afavorir el Barça, les estadístiques no quadren." Hernández Hernández també ha negat rotundament haver rebut mai cap indicació d'afavorir el club culer.

Fe d'errates

L'àrbitre espanyol ha sorprès amb un exercici de sinceritat i ha reconegut errors en contra del Barça i el Madrid. Ha admès no haver estat encertat en un gol anul·lat a Bale per una falta a Jordi Alba, així com en el famós gol fantasma de Suárez contra el Betis: "És un error clamorós, i era en l'època de Negreira. Dues setmanes abans havia xiulat un penal a favor del Madrid, tot i que el meu assistent havia dit que no ho era. I tot en l'època de Negreira. Tots els arguments van caient."

 

Anar al contingut