Lewis Hamilton (REUTERS)
Fórmula 1

Hamilton, pole al Gran Premi de França

Nova "pole" per a Lewis Hamilton, que ha aconseguit en la sessió de classificació per al Gran Premi de França

Francesc RosésActualitzat

A l'hora de la veritat, l'actual campió del món ha batut al seu company Valtteri Bottas, que havia anat marcant els millors temps fins aquell moment.

El tercer lloc en l'engraellat de sortida l'ocuparà Charles Leclerc, que ha ocupat la tercera posició en la classificació, tot i el relatiu bloqueig del seu company Sebastian Vettel, del qual s'ha queixat per ràdio en un parell d'ocasions.

Max Verstappen ha estat l'autor del quart millor temps. Darrera d'aquests pilots, la sorpresa de la jornada, que ha estat protagonitzada pels pilots de McLaren, Lando Norris i Carlos Sainz, que han estat cinquè i sisè. Els set primers en l'engraellat podran prendre la sortida amb pneumàtics mitjans, donat que és el compost que han fet servir per fer el pas de la Q2 a la Q3. El gran derrotat dels entrenaments ha estat Sebastian Vettel, que ha comès una errada en el primer intent de la Q3 i després s'ha hagut de conformar amb la setena posició. Ha estat la pitjor classificació de l'any del pilot alemany, que ha estat origen d'una forta polèmica dins de l'equip pel comportament que ha tingut respecte al seu company Leclerc.

Daniel Ricciardo, amb Renault, i Pierre Gasly, amb Red Bull, ocuparan les posicions següents en l'engraellat. L'actuació decebedora del pilot francès ha tornat a encendre rumors al paddock al voltant d'una possible sorprenent substitució per Fernando Alonso en la part final de la temporada, un comentari que ja es va sentir quan es va disputar el Gran Premi d'Espanya a Montmeló.

Anar al contingut