Lewis Hamilton, durant la cursa del GP del Canadà (EFE)

Hamilton guanya la cursa del GP del Canadà per una polèmica sanció a Vettel

El pilot alemany liderava la cursa quan ha estat penalitzat amb cinc segons per una maniobra perillosa quan el britànic l'anava a avançar
Francesc Rosés Actualitzat

Tot i que ha estat el primer en la línia d'arribada, Sebastian Vettel s'ha classificat segon en el Gran Premi del Canadà que ha guanyat Lewis Hamilton. El pilot alemany ocupava el primer lloc pressionat per Hamilton quan ha comès una errada en una xicana del circuit i ha tornat a la pista bloquejant al seu rival. Els comissaris han decidit penalitzat amb cinc segons que li han servit a Hamilton obtenir la cinquena victòria d'aquest Mundial i la setena en el circuit de Mont-real.

Ferrari comptava amb cotxes més efectius que els Mercedes i això ha fet possible que Vettel fos capaç d'ocupar la primera posició al llarg de la carrera. Molt enfadat per la decisió dels comissaris el pilot alemany ha arribat molt tard al podi de celebracions, i a més a més ha canviat el numero 1 que es posa tradicionalment davant del cotxe guanyador sota el podi, el Mercedes de Hamilton, pel numero 1.

La tercera posició en la carrera ha estat per a Charles Leclerc, que tenint en compte els cinc segons de penalització de Vettel, ha estat a punt de superar al seu company en la classificació. 

Valtteri Bottas, que ha fet una cursa molt discreta, ha acabat quart davant Max Verstappen, mentre que Carlos Sainz, que ha hagut d'entrar a boxes en les primeres voltes per un problema de frens, s'ha mantingut dins dels punts fins les ultimes voltes, però en la darrera l'han superat Lance Stroll i Daniil Kvyat. Ha acabat onzè i no ha pogut puntuar.

En el podi de la cursa Lewis Hamilton ha tingut un detall amb Vettel i l'ha deixat compatir el primer lloc durant uns moments. La decisió dels comissaris ha estat discutida, però tot ha estat conseqüència de l'errada de Vettel, que, segons els comissaris, s'ha reintegrat a la cursa amb una maniobra perillosa. La imatge de la cursa l'ha protagonitzat Vettel un cop finalitzada i és que abans de pujar al podi, visiblement enfadat, ha canviat els números de primer i segon que hi havia al davant dels monoplaces.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut